- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак у Аустралији може да се врати на трон

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, јануар ће провести у Аустралији где најпре игра у Аделејду, а потом и на првом Гренд слему у сезони. Не само да ће Новак јурити свој десети трофеј у Аустралији већ ће имати прилику да се коначно врати на прво место АТП листе.
После 12 месеци Новак Ђоковић вратио се у Аустралију из које је претходне сезоне депортован и јуриће свој 22. Гренд слем трофеј чиме би се изједначио са Рафаелом Надалом по броју највећих трофеја.
Српски тенисер поред тога има прилику да надокнади све што је претходне сезоне изгубио када му није дозвољено да игра на Аустралијан опену, УС Опену и када су му одузети поени са Вимблдона.
Новак је због неправде изгубио прво место на АТП листи, а сада је коначно је близу повратка.
Лидерску позицији тренутно чува Карлос Алкарас, млади шпански тенисер, који има 6.820 бодова, док је Ђоковић на петом месту са тачно 2.000 бодова мање.
Алкарас је претходне сезоне на Аустралијан Опену стигао до трећег кола и брани 150 бодова, док српски ас не брани ништа!
Међутим, уколико Новак освоји предстојећи турнир у Аделејду и потом подигне пехар на првом Гренд слему у сезони, а Шпанац испадне пре полуфинала српски тенисер се враћа на прво место АТП листе.
У случају да Новак освоји Аделејд, а Алкарас прође у полуфинале или финале Аустралијан Опена тада би већ било немогуће да српски тенисер поново буде први, међутим питање је колико далеко може да стигне талентовани шпански ас.
Новак је сезону завршио освајањем трофеја на Завршном Мастерсу у Торину и доказао да је у страшној форми, док ће Алкарас упркос невероватној сезони бити у заостатку јер се повредио и његов опоравак још увек траје.
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
СПОРТ
Година у којој је се пензионисао Роџер
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
СПОРТ
Како је почело, није могло боље да се заврши
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
СПОРТ
Ђоковић сазнао ривале у Аустралији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала