- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Тридесет романа у трци за књижевну награду „Београдски победник"

© Sputnik / Лола ЂорђевићПромоција књиге Емира Кустурице
Промоција књиге Емира Кустурице - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2023
Пратите нас
У ширем избору за књижевну награду „Београдски победник“ нашло се 30 романа, међу којима су дела Јовице Аћина, Радивоја Бојичића, Емира Кустурице, Горана Петровића, Драгана Јовановића Данилова, Иване Димић, саопштила је Библиотека града Београда.
Жири награде „Београдски победник” одабрао је романе „Ходочашће у Содому“Јовице Аћина, „Тхе Бодигард“ Радивоја Бојичића, „Властелинства“ Бојана Васића, „Шапати мале Влашке“ Славице Гароње, „Мртви на додир“ Ана Марије Грбић, „Јелен ноћи“ Драгана Јовановића Данилова.
На листи су и Ивана Димић са романом „Из мртвог угла“, Саша Димоски и „Између светова“, „Деца Недођина“ Милоша Илића, „Зенонов пут“ Корнелија Кваса, Владимир Кецмановић са „Кад ђаволи полете“ и Владимир Конечни са делом „Жудећи за Ољом“.
У конкуренцији су и Владимир Копицл и „Пакленапутарина“, Емир Кустурица са „Видиш ли да не видим“, „Земунска књига мртвих“ Предрага Марковића, „Мук“ Горана Милашиновића, Саша Младеновић са „Козјим устанком“ и Мирјана Новаковић са насловом „Мир и мир“.
Промоција књиге Емира Кустурице - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
КУЛТУРА
Кустурица: Како је настала књига о Хандкеу /фото/
За „Београдског победника“ се такмиче и Далибор Пејић и „Месечари“, Горан Петровић са романима „Папир са воденим знаком“ и „Иконостас свег познатог света“, Ђорђе Писарев и „На месечевом мосту“, „Дечак са Фанара“ Саше Радојчића и „Лептирова одбрана“ Милоја Радовића.
Ту су и Сања Савић Милосављевић са романом „Теферич на Славији“, Синиша Соћанин и „Мапа опроштаја“, Дејан Симоновић са „Сотона у солитеру“, Милош Томаш и „Aннус Мирабилис“, „Берготова удовица“ Боре Ћосића и „Род ораха“ Драгана Хамовића.
Шири избор сачинио је жири у саставу Предраг Петровић, Весна Тријић, Петар Пијановић, Слађана Илић и Наташа Анђелковић, а ужи избор биће објављен 9. јануара, пренео је Тан‌југ.
Књижевно признање „Београдски победник“ установљено је прошле године, а први добитник је Драго Кекановић за роман „Приврженост“ у издању „Просвјете“ из Загреба.
КУЛТУРА
Драго Кекановић први добитник књижевне награде „Београдски победник“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала