- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дошао да помогне Јокићу па трансформисао Денвер – директор српског аса на прагу великог признања

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Денвер Нагетси тренутно деле прво место са Мемфисом у оквиру Западне конференције НБА лиге, а екипа коју предводи Никола Јокић делује далеко боље и разиграније него што је то био случај претходних сезона. Један од главних разлога за напредак тима уз српског аса је Калвин Бут, човек који је дошао на место извршног директора тима из Коларада.
У оквиру гостовања на „НБА“ телевизији Сем Мичел, бивши кошаркаш, истакао је да би на крају сезоне награду за најбољег директора кошаркашких операција требало да однесе Калвин Бут, који ту функцију обаваља у екипи Денвер Нагетса.
Када је Бут наследио Тима Конелија на месту извшног директора навијачи Денвера нису било много задовољни јер је једна од првих промена била одлазак Вила Бартона и Монте Мориса у Вашингтон.
Међутим, Бут је једном изјавом у којој је истакао да жели да помогне Николи Јокићу, најбољем играчу НБА лиге, да игра са бољим тимом „купио“ Нагетсе.
„Када причамо о Николи, онда говоримо о најбољем играчу НБА лиге, налази се у најбољим годинама, желимо да искористимо. Не осећам никакав притисак, узбуђен сам због шансе коју сам добио и желим да помогнем Јокићу на исти начин на који је помогао нашој франшизи“,рекао је Бут.
Кaо замена Бартону и Морису у Денвер су стигли Кентавијус Калдвел Поуп и Иш Смит што се испоставило као добра одлука.
Калдвел Поуп је после 40 одиграних утакмица ове сезоне други играч са највећим процентом за шут са три поена. Испред њега налази се само Дамјан Ли са 48 одсто, док Поуп има 47 одсто.
Бивши кошаркаш Вашингтона у Деневру бележи просечно 11,5 поена по утакмица док је на паркету просечно пола сата.
Бут је у Нагетсе довео и Бруса Брауна из Бруклина, као и Кристијана Брауна који је у Денвер стигао као 21. пик са драфта.
Нагетси тренутно имају 27 победа и 13 пораза, а ове године тиму који предводи Никола Јокић много је помогао и опоравак Џамала Мареја и Мајкла Портера који су се вратили после повреде.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
СПОРТ
Савршени Јокић – играо се с Лејкерсима и поново ушао у историју НБА
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
СПОРТ
Порука из Денвера: Јокић може још пет година да буде МВП, али не смете да се уморите
Богдан Богдановић, Атланта - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
СПОРТ
Богдан ће желети што пре да заборави победу над Клиперсима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала