- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ухапшена жена због сумње да је оставила своју бебу у колицима на улици, тужилаштво предлаже притвор

CC0 / Пиксабеј / полиција
полиција - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
Пратите нас
Двадесетједногодишња жена ухапшена је због сумње да је испред једне зграде у Крагујевцу оставила једногодишњу ћерку у колицима и удаљила се. Основно јавно тужилаштво предложило притвор.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су Г. П. (2001) из Крагујевца, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело кршење породичних обавеза.
Основни јавни тужилац у Крагујевцу, после саслушања поднео је судији за претходни поступак Основног суда, предлог за одређивање притвора двадесетједногодишњој Крагујевчанки, за коју се сумња да је ноћас на улици оставила бебу.
Притвор је предложен због околности које указују на то да ће осумњичена ометати поступак утицајем на сведоке, потврдила је за РТС портпаролка Основног јавног тужилаштва у Крагујевцу Наташа Гребовић.
Она се сумњичи да је ноћас, испред једне зграде у Крагујевцу, оставила своју једногодишњу ћерку у колицима и удаљила се.
Осумњичена ће, уз кривичну пријаву, бити приведена Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу, саопштила је полиција.
Да подсетимо, у Змај Јовиној улици у Крагујевцу ноћас око 2.45 један пролазник је на тротоару наишао на колица са бебом старом око годину дана, женског пола.
Позвао је полицију, а екипа Хитне помоћи је изашла на лице места, збринула девојчицу и превезла је на одељење Педијатрије крагујевачког Универзитетског клиничког центра.
"У току прегледа је утврђено да је доброг општег стања, без знакова повреде. Једино што је имала ишарано лице, шаке и стопала љубичастим маркером", рекла је директорка Клинике за педијатрију УКЦ Крагујевац проф. др Анђелка Стојковић.
Из Центра "Солидарност" кажу за РТС да је дете смештено у ургентну хранитељску породицу и да је доброг здравственог стања.
Према незваничним сазнањима, мајка је наводно оставила девојчицу оцу испред зграде у којој живи.
Беба — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
ДРУШТВО
Беба пронађена у колицима на улици у Крагујевцу, смештана у хранитељску породицу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала