- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аустралијан опен уводи важно правило због Ђоковића

© AP Photo / Kelly BarnesНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Пратите нас
Још мало времена остало је до почетка Аустралијан опена, а иако је у Аделејду имао велику подршку навијача Новак Ђоковић није сигуран на који начин ће га дочекати у Мелбурну. Како случајно не би дошло до непријатности по најбољег српског тенисера Крег Тајли, директор првог Гренд слема у години запретио је да ће навијачи који звижде бити избачени.
Анкете које су спроведене поводом повратка Новака Ђоковића у Аустралију показале су да један мањи део Аустралијанаца ипак није био за то да се српском асу укине трогодишња забрана уласка у земљу.
После фантастичне слике из Аделејда где је Новак био окружен топлим осесима и српским застава тешко је поверовати да би у Мелбурну могло да га сачека потпуно супротно, међутим организатори се тога ипак плаше.
Крег Тајли, директор Аустралијан опена, осврнуо се на Новаково прошлогодишње искуство у Аустралији и директно запретио навијачима да ће бити избачени са меча уколико буду вређали српског тенисера или било ког учесника.

„Ако навијачи покваре било чије уживање, биће избачени. Не желимо их тамо. Могу сами да се удаље или ћемо их избацити“, рекао је Тајли за аустралијске медија на питање шта очекује од публике на Новаковим мечевима.

Српски тенисер већ је истакао да из Аустралије има више лепих сећања него ружних због чега Пет Кеш, чувени аустралијски тенисер, верује да ће публика знати да цени Новаков повратак.
„Мислим да се то дуго чекало. Аустралија је морала да заустави такве навијаче који ометају, није то фудбалска утакмица, рат. Знате шта, Ђоковић је дошао у земљу и рекао – волим вас, и то после свега што се десило. То је позитиван знак“, рекао је Кеш поводом Тајлијеве изјаве да ће немирни навијачи бити избачени.
Аустралијан опен почиње 16. јануара, а жреб је заказан за 12. јануар.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
СПОРТ
Ђоковић је окупио озбиљну екипу – у борби му се придружило седам јаких имена
Новак Ђоковић авион Дубаи - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
СПОРТ
„Само сам желео да се вратим кући“ – Ђоковић о драми коју је преживео у Аустралији
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
СПОРТ
Каква победа за Ласла Ђереа!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала