- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новака мучи повреда – изгубио сет од Руса, па прекинуо тренинг

© AP Photo / Kelly BarnesНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Пратите нас
Лоше вести из Аустралије само неколико дана пред почетак Аустралијан опена. Наиме, најбољи српски тенисер Новак Ђоковић морао је да прекине спаринг са Русом Данилом Медведевом јер га је мучила лева нога.
Након што је Новак освојио турнир у Аделејду убрзо је било познато да ће први тренинг у Мелбурну одрадити са Данилом којег је савладао на поменутом турниру у полуфиналу.
Изгубио је српски тениски ас први сет резултатом 6:4 после борбе која је трајала 36 минута, да би тада уследиле сцене које апсолутно нико није желео да види.
Ђоковић се пожалио свом физиотерапеуту на бол у левој нози, а у питању је задња ложа која је правила проблем и у Аделејду. Уследила је дужа масажа, али пети тенисер света није ни помишљао да настави спаринг како не би ризиковао озбиљнију повреду.
Како је било предвиђено да спаринг између Србина и Руса траје 75 минута, Медведеву се на терену прикључио Шпанац Пабло Андухар, док је Ђоковић прекинуо тренинг и сасвим сигурно забринуо све оне који навијају за њега и желе да се после једногодишње паузе и забране да игра на Аустралијан опену, коначно домогне јубиларног 10. трофеја, а укупно 22 Гренд слем пехара.
За сада није познато шта се тачно дешава с Новаковим коленом, али је јасно да постоји оправдана бојазан да и егзибиција са Ником Кирјосом заказана за 13. јануар од 8.30 по средњеевропском времену буде отказана.
Све карте су плануле за мање од сат времена, очекује се да ће спектаклу присуствовати чак 15.000 навијача, али ће коначан одговор на то да ли ће до њега доћи дати Новак и његов лекарски тим.
Јасно је да је учешће на Аустралијан опену приоритет и да на било који начин не сме да буде угрожено.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
СПОРТ
Олга славила у православном дербију – још победа до Аустралијан опена
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
СПОРТ
Новак од најближих тражи исто што и од себе – у супротном следи „експлозија“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала