- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац коментарисао Ђоковића и Кирјоса – одмах је добио жустар одговор

© AP Photo / Mark J. TerrillНовак Ђоковић и Ник Кирјос
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
Пратите нас
За пријатељски меч Новака Ђоковића и Ника Кирјоса пред Аустралијан опен карте су распродате за мање од сат времена што је јасан доказ колико је велико интересовање за двојицу тенисера, међутим Ноа Робин, њихов колега не дели то мишљење. Американац је изразио незадовољство поводом спектакл, а убрзо је добио и одговор Аустралијанца.
Само три дана пред почетак Аустралијан опена на „Род Лејвер Арени“ спектакуларни окршај имаће Новак Ђоковић и Ник Кирјос, двојица ривала који од прошле године имају далеко бољи однос него што је раније био случај.
Идеја за ревијални меч Новака и Ника очигледно се допала многима јер су карте нестале после рекордних 58 минута, међутим српски и аустралијски тенисер немају подршку од једног колеге.
Ноа Робин, амерички тенисер, који заузима 589. место на АТП листи прокоментарисао је на друштвеној мрежи дуел Ђоковића и Кирјоса за који сматра да је бесмислен.

„Овај меч нема смисла. Прави се одјек пре него што би могли да се састану у оквиру правог меча?“, упитао се Робин

Није морао дуго да чека на жустри одговор Кирјоса.
„Будимо искрени, биће више публике него на било којем твом мечу“, написао је Аустралијанац.
Имун на Робинов коментар није могао да остане ни Тејлор Фриц, Ноин сународник који је појаснио колико је заправо бесмислен коментар.

„Према твојој логици онда не би требало да вежбамо са другим играчима и да играмо сетове пре турнира“, написао је Фриц чиме је упутио подршку Новаку и Кирјосу.

До идеје да одиграју меч српски и аустралијски тенисер дошли су због тога што се Кирјос претходно повукао са турнира у Аделејду. Аустралијском тенисеру фалило је тренинга и мечева пред први Гренд слем у сезони, а српски ас хтео је да му помогне због чега је договорен ревијални меч који ће значити обојици тенисера.
Најбољи српски и аустралијски тенисер требало је да се састану и у Дубаију и у оквиру „Светске тениске лиге“, међутим Новак је одустао од тог меча.
Непосредно пред тај сусрет у Дубаију такође се огласио Робин који је изјавио да такви ревијални мечеви разводњавају спорт, а ни тада Кирјос није остао дужан па је дошло до расправе.
Делује да Робин више времена користи како би се посветио критиковању колега јер на терену није успео да направи велики успех, па је овога пута Кирјос имао право.
Српска тенисерка Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
СПОРТ
Олга иде ка циљу у Аустралији, крај за Наталију
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
СПОРТ
Новак као фудбалер – дилеме није било: Првак света са Србијом!
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2023
СПОРТ
Распродате карте за спектакл Ђоковић – Кирјос уз Никову поруку: „Лош сам за спорт“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала