- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал је дошао као шампион, али се већ опростио од трофеја: „Нисам задовољан“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2023
Пратите нас
Рафаел Надал, шпански тенисер, није најбоље ушао у нову сезону коју је стартовао поразима на Јунајтед купу што га чини незадовољним пред почетак Аустралијан опена. Шпанац ће на првом Гренд слему у години наступати као први носилац, али изгледа да му фали самопоуздања.
Одустајањем Карлоса Алакраса, првог рекета света, од учешћа на Аустралијан опену место првог носиоца припало је Рафаелу Надалу који је тренутно други тенисер на АТП листи.
Прошлогодишњи шампион у Мелбурн није стигао превише расположен јер иако сматра да је у форми није задовољан како је текла припрема за први Гренд слем у сезони.
„У последњих неколико месеци нисам много играо, а на почетку сезоне сам изгубио два меча на Јунајтед купу у Сиднеју. Искрено, нисам задовољан припремама. Ако желим добар резултат у Мелбурну, мораћу да добијам мечеве, Доста тренирам, мислим да сам у доброј форми“, рекао је Надал.
У Сиднеју је изгубио од Камеруна Норија и Алекса де Минора, али како истиче праву форму ће да покаже у званичним мечевима.
„Добру форму морам да покажем на званични мечевима. Имам још неколико дана до првог дуела. Веома сам срећан што сам се вратио у Мелбурн, пошто је прошла година била незаборавна“, истакао је Надал осврнувши се на титулу са прошлогодишњег Аустралијан опена.
Надал ће ове године имати тежи задатак јер је у Аустралији Новак Ђоковић који је главни фаворит за освајање трофеја, што би био и прошле године да му је допуштено да игра.
Шпански ас изгубио је шест од последњих седам мечева, а после освајања Ролан Гароса никако не може да пронађе компас. Жалио се Надал на повреде, али истина је да је играо лоше и када их није било па је тако јасно да је после освајања 22. Гренд слем трофеја у паду, а Аустралија ће бити прилика да докаже да још није крај.
Жреб за Аустралијан опен биће одржан у четвртак у 5 часова ујутру, а оно што је већ сада познато је да Новак и Рафа неће моћи да се састану пре полуфинала.
Први Гренд слем у сезони одржава се од 16. до 29. јануара.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
СПОРТ
Американац коментарисао Ђоковића и Кирјоса – одмах је добио жустар одговор
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
СПОРТ
Ђоковић је окупио озбиљну екипу – у борби му се придружило седам јаких имена
Новак Ђоковић авион Дубаи - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2023
СПОРТ
„Само сам желео да се вратим кући“ – Ђоковић о драми коју је преживео у Аустралији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала