- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Чавушоглу о пројекту гасног хаба: Радимо на утврђивању потражње европских земаља

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаКомпресорска станица "Руска" која улази у систем гасовода за испоруке гаса за "Турски ток"
Компресорска станица Руска која улази у систем гасовода за испоруке гаса за Турски ток - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
Пратите нас
Анкара и Москва раде на пројекту гасног хаба који је предложила Русија, прецизирају се питања која се тичу потражње европских земаља, изјавио је министар иностраних послова Турске Мевлут Чавушоглу.
„Што се тиче пројекта гасног хаба, који је предложила Русија, министарства две земље раде на томе. Заправо, овај предлог је усмерен на Европу, а у вези са тим неопходна је потражња европских држава. Тренутно се ради на томе да се открије да ли постоји или не постоји таква потражња. Предстојећи гасни форум у Истанбулу биће значајан кад је ова тема у питању“, рекао је Чавушоглу на конференцији за штампу са италијанским колегом у Анкари.
Претходно је министар енергетике и природних ресурса Турске Фатих Донмоз изјавио да је Турска разговарала о пројекту гасног чворишта са 15 различитих земаља и да је, генерално, став био позитиван. Он је такође објавио да је Анкара почела рад на пројекту гасног чворишта који је предложила Москва.
Октобра прошле године председник Русије Владимир Путин је током састанка с турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом у Астани изјавио да би гасни хаб у Турској могао би бити не само платформа за испоруке тог енергента, него и за утврђивање његове цене без икакве политичке обојености.
„Односи Русије и Турске се позитивно развијају“: Почео састанак Путина и Ердогана у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
СВЕТ
Кремљ: Путин и Ердоган разговарали о приоритетном значају регионалног гасног хаба
Руски гас - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
СВЕТ
Турски министар: Гасни хаб биће највероватније у Тракији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала