- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија је коначно видела „чудо из Врања“

© Фото : Скриншот / Јутјуб/ Vranjska PlusСтефан Додић
Стефан Додић - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
Пратите нас
Мање од годину дана пошто је на Европском првенству за јуниоре Стефан Додић проглашен за најбољег рукометаша тог турнира, нашао се у сениорској репрезентацији Србије и заблистао већ на првој утакмици Мундијала.
Млади Врањанац рођен 2003. године на блистав начин се представио широј публици у Србији и најавио да ће српски тим у њему добити лидера за наредну деценију.
Селектор Тони Ђерона је 19-годишњаку дао прилику када је увидео да је стартни средњи бек Лазар Кукић ван ритма – и није погрешио.
Додић је показао свој раскошни таленат, његове лопте упућене, пре свих пивотмену Мијајлу Марсенићу, „имале су очи“, а сам начин и лакоћа игре су пленили и оставили највећи утисак уводне утакмице Мундијала за српски тим против Алжира.
Рукометаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
СПОРТ
Додић давао такт Орловима, Ђорђић разбио Алжир на старту Светског првенства
„Знали смо да се Алжир неће предати. Пресудила је одбрана, наш приступ утакмици, отпоштовали смо све договоре и зато смо стигли до победе“, навео је Додић после меча.
Искусни познаваоци рукометних прилика су констатовали да је Додић одиграо као да у својој биографији има бар 200 мечева за сениорску репрезентацију.
„Лепо је то чути, али је далеко лакше играти поред свих ових момака, олакшавају ми игру у репрезентацији“, рекао је узбуђени Стефан.
Пут младог Врањанца је несвакидашњи, калио се у Скопљу, прешао је у Кјелце, вицешампиона Европе, а тренутно носи дрес Загреба, као позајмљени играч.
Ипак, важније од свега је да је Србија увек била његов први избор и да је селектор Ђерона увидео да у 19-годишњаку српски тим има потенцијал за будућност, нарочито на толико захтевној позицији средњег бека, односно организатора игре.
Прилику за ново доказивање имаће у недељу, када Србија игра против Немачке која је тешком муком успела да савлада екипу Катара у уводној утакмици Мундијала.
Немачка рукомет - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
СПОРТ
Србијо, опрез – Катар намучио Немце
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала