- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал „преживео“ драму с нестанком рекета, па разбио Британца

© AP Photo / Aaron FavilaРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
Пратите нас
Шпански тениски ас Рафаел Надал пласирао се према плану и програму у друго коло Аустралијан опена, победивши Британца Џека Дрејпера - 7:5, 2:6, 6:4, 6:1.
Интересантан меч одиграли су изразити фаворит Рафаел Надал и британски тенисер Дрејпер који је успео да освоји један сет, али је то било све од њега у двобоју са „биком с Мајорке“.
Уводни сет имао је посебан заплет и праву малу драму, након што се Надал пожалио главном судији да му нема рекета у торби који му је у том тренутку био потребан.
Испоставило се да је дечак који скупља лоптице узео из торбе погрешан рекет и однео га на шпановање жица. Надал је прво мало издрамио, а онда је све то с осмехом прокоментарисао.
„Потребам ми је мој рекет натраг. Дечак који скупља лоптице је однео рекет“, поручио је Рафа судији, док је нервозно тражио неопходни реквизит за игру.
Наравно, рекета је било више и могао је да бира, али се на том рекету налазио мали уређај „vibrastop“, који слуши да угуши вибрације приликом јаких удараца лоптице.
Упркос свему што се у тим тренуцима издешавало Надал је успео да се консолидује и да реши у своју корист први сет - 7:5.
У другом је дошло до пада у игри Шпанца, и то се осетило у резултатском смислу јер је тај део меча припао Британцу - 6:2.
Можда су неки помислили да је Рафа уздрман и да ће уследити права драма већ на старту Аустралијан опена, али се ништа од тога није догодило.
Прво је Надал рутински добио трећи сет резултатом 6:4, додуше претрпео је губитак сервиса, али је он направио брејк више, док је у последњем, четвртом сету уследила демонстрација силе и убедљивих 6:1 за првог носиоца на турниру у Мелбурну.
Наредни ривал другом тенисеру света биће Американац Мекдоналд.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
СПОРТ
Новак поново отказао тренинг – предострожност или црвени аларм?
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
СПОРТ
Шок у Мелбурну – Кирјос се повукао због повреде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала