- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Седам месеци пакла, па четири сата драме до коначне победе

© AP PhotoАлександар Зверев
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Седам месеци Александар Саша Зверев, немачки тенисер руског порекла, није одиграо такмичарски меч, а онда се тријумфално вратио победом над Хуаном Паблом Вариљасом у првом колу Аустралијан опена после тешке борбе у пет сетова резултатом 4:6, 6:1, 5:7, 7:6, 6:4.
Гласан урлик проломио се Паризом када је у полуфиналу Ролан Гароса Саша Зверев искренуо зглоб и повредио се у мечу против Рафаела Надала.
Седам месеци касније, Немац је изашао на терен и успео да савлада Хуана Пабла Вариљаса, али далеко теже него што се очекивало.
Тенисер који игра под заставом Перуа поштено је намучио немачког аса, али Зверев који је још увек ровит од повреде пружио је невероватну борбу и менталну снагу. Успео је два пута да се врати у меч и на крају слави.
Показао је на главу Зверев када је окончан последњи поен и тиме доказао да је радио на психичкој снази и да је схватио колико му је важна поготово после изласка из повреде, која је била тежа него што се мислило.
Зверев је пред почетак Аустралијан опена признао да му је дијагноза погрешно установљена. Уместо три лигамента на стопалу, Немцу је било покидано седам. Речено му је после седам недеља да је повреда залечена, али је тек тада откривено да му кост није зарасла како треба.
„После седам недеља све је залечено, али сам имао накупљање течности у кости која није зарасла како треба, али ми то није било саопштено“, рекао је Зверев који се тенису после повреде вратио на ревијалним турнирима у Абу Дабију и Дубаију.
У оквиру „Светске тениске лиге“ у Дубаију Зверев је победио Новака Ђоковића, али меч није био такмичарског значаја.
У дуелу против Вариљаса, Зверев током првог сета није користио брејк лопте, док је Перуанац био више концентрисан и успео да преломи. Деловало је да ће Зверев одмах преокренути јер је други сет добио и више него убедљиво, али се Вариљас поново вратио у трећем сету.
Четири сата трајала је велика борба, а Зверев је после меча истакао да је овај меч сам по себи за њега успех и да неће марити шта год да се деси у наставку турнира.
„Изузетно сам срећан јер сам ово пропустио у протеклих седам месеци. Сам овај меч се исплати за сав труд и патњу коју сам имао. Да поново победим пред оваквом публиком. Једва чекам остатак турнира. Шта год да се деси од сада, турнир је већ успех за мене“, рекао је Зверев.
Немац се у другом колу састаје против бољег из дуела Мишела Моха и Лорента Локолија.
Камила Ђорђи - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
Неко не говори истину – или докторка под истрагом или тенисерка „под заштитом“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
Новаков победнички повратак – Шпанац се одупирао, али Аустралија се сетила српског рањеног лава
Руска застава - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
Реакција на забрану застава Русије и Белорусије: „Неприхватљива политизација спорта“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала