- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Володин: Признања Оланда и Меркелове ─ судски докази

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаПредседавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин
Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
Изјаве руководиоца Савета за националну безбедност Украјине Алексеја Данилова да се кијевски режим спремао за сукоб са Русијом пре почетка специјалне операције треба да буде доказ за војни суд, саопштио је председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин на свом Телеграму.
Према његовом мишљењу, изјава Данилова допуњује признања бивших лидера Француске и Немачке, Франсоа Оланда и Ангеле Меркел, о Минским споразумима са Русијом. Он је изјавио да су они потврдили потребу за операцијом ради заштите од претњи безбедности и становника Донбаса и држављана Русије.
„Признања представника кијевског режима и бивших лидера Немачке и Француске треба да буду искоришћена као доказ за међународни војни трибунал. Ови лидери су планирали да започну светски рат са предвидљивим последицама. И заслужују казну за своје злочине“, истакао је руски политичар.
Раније су Оланд и Меркелова изјавили да су Мински споразуми дали кијевском режиму време да ојача. Почетком децембра, некадашња немачка канцеларка Ангела Меркел је у интервјуу издању „Цајт“ открила који је био циљ Минских споразума. Према њеним речима, Мински споразуми из 2014. године били су покушај да Украјина добије на времену. Председник Русије Владимир Путин рекао је да су речи Ангеле Меркел биле неочекиване и разочаравајуће.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара 2022. године објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
РУСИЈА
Володин: Ако се донесе одлука о заплени руске имовине, Москва има право на исти одговор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала