Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Опет инцидент на Јарињу: Забрана проласка возилима са КМ таблицама

© AP Photo / Marjan VuceticБлокада на Јарињу
Блокада на Јарињу - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
На административном прелазу Јариње припадници такозване косовске полиције и данас не дозвољавају возилима, која су регистрована ознакама које носе скраћеницу Косовска Митровица, улаз на Косово и Метохију.
Возило санитета Клиничко-болничког центра Косовска Митровица задржано је више од сат времена, а возачу је дозвољено да настави пут тек када је стигла дозвола из Приштине, иако је возило регистровано пре 5. децембра.
У возилу се налазила пацијенткиња којој су уграђена два стента у болници у Ваљеву.
На самом прелазу данас није било путничких аутомобила који носе КМ таблице, а приметна су дужа задржавања што је формирало колону возила.
Грађани нису расположени за изјаве, а у пролазу добацују да је ово још један вид притиска за Србе да могу да изађу са Косова, али не и да се врате својим кућама.
„Чекам више од пола сата на излаз, имам таблице на Нови Пазар и возим са овлашћењем, али изгледа да сада све проверавају , као да траже има ли начина да нас зауставе и врате. Не знам још колико тога треба да се деси да нас оставе на миру. Стварно трпимо притиске и чини ми се да никог то не занима и да би сви волели да Срба овде нема и Албанци и странци“, рекао нам је један од возача у колони.
Возила која су јуче заустављена налазе се паркирана у близини прелаза, а возачи којима је јуче забрањен улазак са својим аутомобилима били су принуђени да позову родбину и пријатеље да дођу по њих и да их одвезу својим кућама.
Полицајци нису желели да разговарају на тему забране кретања већ су нас упутили на канцеларију министарства унутрашњих послова у Приштини.
Блокада на Јарињу - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СРБИЈА
Нови инцидент на Јарињу, задржан санитет са пацијентом, све враћају због „истека регистрација“
Блокада на Јарињу - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СРБИЈА
На Јарињу и Брњаку тзв. косовска полиција прети Србима да не могу да возе аутомобиле са КМ таблицама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала