- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српска непроспавана ноћ: „Анализирали смо утакмицу до три ујутру“

© JONATHAN NACKSTRANDТони Ђерона
Тони Ђерона - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Први део Светског првенства у рукомету репрезентација Србије успешно је прошла, али сада следи тежак сусрет са Норвешком. Тони Ђерона, селектор српског тима, упозорио је да наше рукометаше чека велики изазов, а како би стигли до доброг резултата последњу утакмицу са селекцијом Катара анализирали су до дубоко у ноћ.
После проласка прве групне фазе, српска репрезентација игра против Норвешке, Холандије и Аргентине. Норвежани су најбољи тим у групи што значи да ће српски рукометаши одмах имати паклен посао.
Утакмица се игра у четвртак од 20:30, а Тони Ђерона желео је да Орлови темељно сагледају све грешке против Катара и сто одсто спремно уђу у меч.
„Синоћ смо до три ујутру анализирали утакмицу против Катара јер иако је већ архивирана и друге екипе гледају наш видео, морамо да видимо пропусте које они могу да примете и да покушамо то да исправимо јер ће нас сигурно нападати у том сегменту. Од овог јутра почели смо да припремамо наредна три противника. Биће јако тешко јер су све три екипе потпуно другачијег стила рукомета. Норвешка са звездама попут Сагосена, први је и највећи тест. Велики број талентованих играча такође представља опасност, али спремићемо се што боље и дати све од себе да уз додатне преправке у одбрани и уз разноврсан напад који нас је красио у првим утакмицама дођемо до жељеног резултата“, рекао је Ђерона.
Урош Борзаш истакао је квалитета селекције Норвешке и јасно подвукао да Србија уколико жели победу мора да пружи максимум.
Сви знамо ко су Норвежани, како играју, какав им је стил рукомета. Брзи су, много трче, неће се предати 60 минута. Најопаснији су на бековској линији, али имају одлична крила и одличног голмана, тако да нам неће бити лак посао. Последњих неколико година нису освајали медаље, али су увек били у самом врху. Сматрам да једино ако дамо наш максимум, можемо да дођемо до победе“, закључио је Борзаш.
После Норвешке, наредни дуел рукометаши Србије играју против Аргентине у суботу од 15:30, док их сусрет са Холандијом чека у понедељак од 18 часова.
Наредну фазу обезбедиће најбоље две екипе из групе.
Француска - Црна Гора, рукомет - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СПОРТ
Француска лекција Црногорцимa
Ратко Николић - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СПОРТ
Ратко Николић за Спутњик: Тонија треба да урамимо, а Дејан је најбољи на свету!
Дејан Милосављев - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СПОРТ
Некада Дарко, а сада Дејан – Србија не мора да брине, „министар одбране“ је на задатку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала