- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аустралија се обрукала и погазила реч – Србин и Руси на мети провокатора

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Пре почетка Аустралијан опена, Крег Тајли, директор турнира, упозорио је да ће навијачи који буду непристојни бити избачени са трибина, међутим обећање не одржава баш најбоље. Провокатори су већ доспели на меч Новака Ђоковића, али и Андреја Рубљова, а били су избачени тек након што су тенисери реаговали.
Морао је Новак Ђоковић у мечу другог кола Аустралијан опена да се носи са повредом, упорним Енцом Куакоом , али и ружним прозивкама које не заслуже ниједан спортиста, а поготово не један од највећих тенисера свих времена.
Ђоковић је пришао судији и тражио да учини нешто са пијаним провокаторима после чега су они морали да напусте Род Лејвер арену, али један детаљ није приказан. Одлазећи са трибина, човек који је око врата имао акредитацију на све начине се трудио да се поздрави са провокаторима што значи да је та врста навијача имала и подршку.
Српски ас је реаговао и мирније него што би се очекивало, јер је у неким тренуцима био јако бесан због пијаних навијача који су добацивали углавном између два сервиса што је у неколико наврата потпуно декоцентрисало Новака.
„Новак се добро носио у целој ситуацији, најбоље што је могао. Био је јасан у томе да тражи објашњење и миран када је питао судији како ће да реши ситуацију“, прокоментарисао је после мече Енди Родик.
Обећање Крега Тајлија, директора Аустралијан опена, било је да ће навијачи који вређају тенисере и тенисерке бити избачени, међутим иако на крају јесу претходних дана виђена је другачија слика.
Тенисери су морали да трпе све док се експлодирају да би на крају пришли судији и да би тек онда организатори реаговали и замолили провокаторе да напусте терен.
© AP Photo / Aaron FavilaНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
1/3
Новак Ђоковић
© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
2/3
Новак Ђоковић
© AP Photo / Dita AlangkaraНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
3/3
Новак Ђоковић
1/3
Новак Ђоковић
2/3
Новак Ђоковић
3/3
Новак Ђоковић
У таквој ситуацији није се нашао само Новак већ и млади Холгер Руне који је у изјавио после меча рекао да се трудио да звиждуке чује као реч „Руне“.
„Они вичу Бу ја чујем Руне“, рекао је млади Руне.
Слична ситуација као Новаку само можда и за нијансу гора догодила се Андреју Рубљову који је трпео увреде провокатора који су намерно иза њега развили украјинску заставу уз псовке и увреде које су му слали.
Управо се због тога жалио после меча Ђоковић који је поручио организаторима да не треба да чекају реакцију играча који током меча трпе увреде, псовке и провокације.
„Сматрам да судије, супервизори или ко год је одговоран за публику, да је требало да уради мало више и да очекује да ћу се жалити судији у столици. Свестан сам да сада изгледам као лош момак у очима медија, навијача, јер сам неко ко је избацио друге са трибина. Међутим, сматрам да је све то беспотребно, јер зашто нас, играче, доводе у позицију да морамо да реагујемо после два сата, није прошло десет минута. Имали су сви они довољно времена да реагују и да реше проблем, много пре него што играч реагује. Толерисао сам пет, шет пута, али граница постоји“, рекао је Ђоковић.
Тајли је био јак на речима, али је у делима заказао. Према ономе што је рекао пред почетак турнира стицао се утисак да ће обезбеђење одмах реаговати када чује провокације и псовке, али уместо тога прави се беспотребна драма и чека се да ситуација додатно есклира.
Ништа се није стишало ни дан касније када је на терену био Данил Медведев који је играо против Себастијана Корде. Руски тенисер пришао је судији и замолио да избаци нове припите навијаче са стадиона.
„Само их избаци напоље“, рекао је Медведев.
У разговору са Спутњиком Мајкл Бабић, фотограф који ради на Аустралијан опену, упозорио је већ на овакав сплет догађаја и истакао да само „хулигани“ могу да провоцирају тенисере и тенисерке.
Имали су организатори среће јер Новак, Андреј и Холгер знају како се прави шампиони понашају. Могао је српски ас да буде још дрчнији, док је Рус могао да тражи „мило за драго“ и тражи да се склони украјинска застава, али нису.
Зашто? Зато су што су вратили на лепши начин како то раде прави спортисти. Вратили се на терен и победили, а Аустралија би требала да се запита да ли је организовала Гренд слем или циркус.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Украјинци срамно провоцирали и вређали Руса у Аустралији /фото/
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Италијан славио после епског преокрета, Циципас меље све пред собом – следи спектакл
Новак Ђоковић – Енцо Куако - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Познато када Новак игра против Бугарина – стрепња због повреде и даље траје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала