- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Западна техника неће помоћи Кијеву да преокрене ток борби

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaУкрајинска техника у Харковској области
Украјинска техника у Харковској области - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Испорука западних тенкова неће помоћи Украјини да преокрене ток борбених дејстава и победи Русију, пише потпуковник америчке војске у пензији Данијел Дејвис у чланку за „19FortyFive“.
Према његовом мишљењу, чак и уз високотехнолошку помоћ НАТО-а, украјинска војска има мале шансе да постисне Русију, пошто „абрамси“ и „леопарди“ нису чудотворна оружја чије поседовање води до великих успеха на бојном пољу.
„Шансе су мале. Искрено речено, исход рата Зеленског против Русије неће зависити од тога да ли ће добити ‘абрамсе’и ‘леопарде’ или не. Као што је то био случај у древним временима, ратове воде и добијају или губе људи, а не машине“, нагласио је Дејвис.
Кијевски режим већ неколико месеци тражи оклопна возила за офанзивна дејства. Британске власти су Кијеву обећале свој „челенџер 2“, док је Вашингтон навео да још не види смисао у предаји „абрамса“. Камен спотицања остаје питање о немачким „леопардима“ – на последњем састанку контакт групе НАТО-а за подршку Украјини, савезници нису успели да постигну консензус о испорукама. Истовремено, нови немачки министар одбране Борис Писторијус обећао је да ће Берлин наставити да разматра ово питање.
Москва је, са своје стране, више пута истицала да испоруке западног наоружања само продужавају сукоб и неће донети ништа добро Украјини, а транспорт наоружања постаје легитимна мета руске војске.
Немачки војници поред тенкова Буфало и Леопард  - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Специјална операција у Украјини
Немачки аналитичар о испоручивању тенкова Украјини: Где је граница?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала