Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Нема Срба – нема проблема“: Приштини одговара само етнички чисто Косово

© AP Photo / Visar KryeziuПрипадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косова и Метохије
Припадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Куртија и његово окружење не интересује немачко-француски план за Косово већ само етничко чишћење по систему „нема Срба – нема проблема“.
Припадници специјалне јединице Росу пуцали су данас око 11.30 часова код нелегалног пункта на Бистричком мосту на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић на возило у којем су се налазила два Србина, и ранили једног.
Петнаестогодишњег дечака Лазара Милутиновића претукла су у недељу четворица старијих Албанца у етнички мешовитом насељу Суви До. Дечак је у КБЦ Косовска Митровица дошао са видним повредама главе, хематомима и огреботинама, као и подливом испод ока.
На православни Божић, 7. јануара група Албанаца претукла је Стефана Томића (18) док се враћао са Божићне литургије, у селу Клокот код Гњилана. Бадњег дана, 6. јануара припадник КБС-а пуцао је и ранио дечаке Стефана (11) и Милоша Стојановића (21) док су носили бадњак из шуме у селу Готовуши у општини Штрпце.
На административном прелазу Јариње, припадници такозване косовске полиције од среде не дозвољавају возилима која су регистрована ознакама које носе скраћеницу Косовска Митровица, улаз на Косово и Метохију.

Куртију одговара само етнички чисто Косово

Континуираним нападима на Србе Аљбин Курти и његово окружење стварају атмосферу у којој на све могуће начине треба провоцирати Србе како би се Косово етнички очистило, каже за Спутњик бивши председник Привременог Извршног већа за Косово и Метохију Зоран Анђелковић:
„И то су разни механизми од личних карата, пасоша, пуцања у Штрпцу, напада у Клокот бањи, напада на овог младића... То је серија провокација која треба да изазове узнемирење и одлазак Срба са Косова“.
Без обзира на све учесталије нападе на Србе, Анђелковић сматра да Албанце не интересује ни немачко-француски, односно план ЕУ за Косово, већ искључиво етничко чишћење Косова и рачунају да ће то „завршити на овај или онај начин“.
„Пре свега је питање узнемиравања и етничког чишћења Косова, јер, кад нема Срба – нема проблема. То је филозофија која тамо траје 30 година. Тамо где нема Срба, нема проблема јер је етнички чиста територија. Кад кажем нема проблема то је под знаком навода, наравно“, закључио је Анђелковић.
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СРБИЈА
Специјалци РОСУ пуцали на Србе на Косову и Метохији, један погођен у груди /фото/
Припадници РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СРБИЈА
„Криминалци у униформама пуцали су да убију“: Српска листа о нападу Росу на Србе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала