- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новаче, да ли си ти људско биће?“

© AP PhotoНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
После пласмана у четврфинале Аустралијан опена, Новак Ђоковић разговарао је са Барбаром Шет, а бивша аустријска тенисерка морала је да га уштине како би се уверила да је српски тенисер људско биће.
Због повреде задње ложе очекивало се да ће Новак Ђоковић много теже савладати Алекс Де Минора, међутим иако је Аустралијанац у досадашњем току турнира био најтежи противник, српски ас га је најлакше победио.
„Новаче морам да те уштинем да се уверим да си стваран и да си заиста људско биће. Ово је било савршено“, рекла је Барбара Шет, бивша аустријска тенисерка Новаку када је почела разговор са њим после меча.
Новак се насмејао и истакао да је од почетка знао да мора да буде офанзиван, а посебно му је помогло то што у овом мечу није морао да трпи болове јер је повреда изгледа коначно залечена.

„Близу савршеног, нема много шта да се каже, било је скоро безгрешно. Добро сам се осћеао са ногом, најбоље од почетка турнира. Знао сам шта се очекује од мене. Знао сам да морам да будем агресиван и да му одзуимам време, он је један од најбржих играча на туру. Од почетка до последњег поена сјајно, осећао сам се добро, играо сам добро“, задовољно је и са осмехом Новак оценио свој меч.

Иако је српски ас имао велику предност у сваком тренутку меча знао је да мора да буде опрезан јер аустралијска публика можда може да подигне Де Минора.
„Увек имам веру у себе и верујем у своје могућности и квалитете које поседујем. Имам позитиван приступ пре почетка меча, али сам морао да поштујем противника јер меч на овом нивоу може да се преокрене поготово када играш пртив Аустралијанца“, рекао је Новак.
Коначно је после три дуга и напетија меча Новак за два сата успео да сломи отпор противника и то на маестралан начин.
Захвалан сам за лак и брз меч. Два сата је мање од три и четири сата, задовољан сам. Знам шта сам прошао са ногом у права три кола и зато сам захвалан“, истакао је Ђоковић.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Новак признао да је желео да разбије Де Минора, па му засузиле очи: Тара ме погледом разоружа
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Новак истерао „Демона“ и заказао дерби са Русом у четвртфиналу
Бен Шелтон - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Американац први пут „побегао“ од куће и сад дели лекције у Мелбурну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала