- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак експлодирао на конференцији: Само се у моје повреде сумња – други су жртве

© AP Photo / Aaron FavilaНовак Ђоковић – Алекс Де Минор
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, на конференцији после победе над Алексом Де Минором говорио је о повреди, а дотакао се и свих оних који сумњају у то да је повређен.
Српски ас кочано је одиграо први меч од почетка Аустралијан опена без болова и потешкоћа и тиме дао назнаку да је стање за тетивом задње ложе у све бољем стању.

„Идем дан по дан. Имали смо неколико начина опоравка. Нисам имао болове, добро сам се кретао. Идем у добром правцу . Понекад се осећам добро, понекад не. Не желим да славим прерано, али вечерас сам се осећао фантастично. Наставићу да радим све као и до сада, надам се да могу да наставим у истом ритму“, рекао је Новак на конференцији.

Аустралијски „Хералд сан“ објавио је текст у којем се алудирало на то да је Новак лажирао повреду, а српски ас морао је да се огласи и на ту тему. Подвукао је Новак да се једино у његове повреде сумња. Пример за то је Рафаел Надал, шпански тениски ас, који никада није слушао сличне гласине када је повређен.

„Нека сумњају ти људи и даље. Интересантно је да се само у моје повреде сумња. А када се други играчи повреде онда су они жртве , а ја се претварам. Знате о којим играчима се ради. Немам осећај да морам да се доказујем. Имам ја снимке од ове године и од пре две године. Ултразвук је ту који ће доказати. Да ли ћу то објавити у документарцу или на друштвеним мрежама, не знам - можда и нећу. Све зависи како се ја осећам, а сада ме не интересује шта људи мисле. Забавно је како се наставља тај наратив око мене који је другачији од других играча, а пролазимо кроз сличне ситуације. Навикао сам да се суочавам са тим и то ме још додатно мотивише. Хвала им јер ме мотивишу“, јасан је био Ђоковић.

Посебно радује што Новак сада већ може да почне да размишља о томе како ће стићи до десете титуле на Аустралијан опену јер је како каже по доласку у Мелбурн мислио само на то како да остане здрав.
„Пре недељу дана нисам мислио на титулу у Аустралији него само да будем довољно здрав да играм. То је било до вечерас. То како сам играо вечерас ми говори да могу да идем до краја... Увек то мислим да могу, али сам био мало скептичан због проблема који сам имао са повредом. Вечерас сам то осетио. То што сам једини на турниру који је освојио турнир ми ласка, али мислим да неће направити велику разлику. Ту је и Циципас који је већ играо више пута у завршници, видите да изгледа спремно, а ту су и Американци који играју одлично“, нагласио је Новак похваливши колеге.
Новак је у осмини финала морао да се суочи са Алексом Де Минором, аустралијским тенисером, који му се прошле године подсмевао када је српски ас депортован из Аустралије. Истиче Ђоковић да га поштује као противника, али да је Де Минор показао шта мисли о њему.
„Немам никакав однос са Де Минором, поштујем га, али немам никакав однос да му се јавим. Честитам му, али показао је прошле године шта мисли о мени.
Новак ће се за полуфинале борити против Андреј Рубљова, руског тенисера, а глад за победом најбпљег српског тенисера и даље расте.
Глад увек постоји, да нема те глади, не бих ни играо. Желим да будем конкурентан. Увек желим да освојим турнир и да будем најбољи. Нико не долази тек тако. Желим да направим историју за себе, свој народ, светски тенис, историју спорта. То ме усмерава у том правцу“, рекао је Новак на конференцији за медије после пласмана у четвртфинале првог Гренд слема у сезони.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Кирјос из болничког кревета гледао Новакову рапсодију: „Како сам ја победио овог човека?“
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Новак признао да је желео да разбије Де Минора, па му засузиле очи: Тара ме погледом разоружа
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Новак истерао „Демона“ и заказао дерби са Русом у четвртфиналу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала