- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка се каје и тражи Новака – „Учинићемо све што је у нашој моћи“

© AP Photo / Mark J. TerrillНовак Ђоковић на Индијан Велсу
Новак Ђоковић на Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Када је Новак Ђоковић стигао у Аустралију и почео да приређује спектакл, Америка је схватила шта је изгбуила прошле и шта би могла да изгуби ове године. Томи Хас, директор Мастерса у Индијан Велсу рекао је да ће турнир учинити све што је у њиховој моћи да доведе српског аса упркос томе што као невакцинисан и даље нема право да уђе у САД.
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, није прошле године могао да наступа на турнирима у Сједињеним Америчким Државама јер невакцинисани странци нису могли да уђу у ту земљу,а мере су продужене и на ову годину.
Међутим, свесни су организатори турнира колико губе одсуством Ђоковића па се због тога огласио Томи Хас, директор Мастерса у Индијан Велсу, који жели да пронађе начин да један од учесника буде и српски ас.
„Ми ћемо урадити све што је у нашој моћи да му омогућимо да игра у Индијан Велсу . У мојим очима би била штета да он не дође на ове турнире (Индијан Велс и Мајами), или да му не буде дозвољено да дође. Они би требало да укину ова правила средином априла. Било би лепо да се одрекнемо тих обавеза мало раније како би он могао да дође и игра у Индијан Велсу и Мајамију. Мислим да жели да игра, па треба да му дамо шансу“, рекао је прослављени немачки тенисер.
Америчке власти претходно су истакле да неће бити никаквих промена.
„Последња одлука је да до 10. априла неће бити разматрана промена тог прописа, али заиста би било лепо када би се предомислили и дозволили му да дође да игра у Индијан Велсу и Мајамију“, додао је Хас.
Мастерс у Индијан Велсу одржава се од шестог до 19. марта, а одмах по завршетку почиње Мастерс у Мајамију који ће трајати до другог априла.
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Новак експлодирао на конференцији: Само се у моје повреде сумња – други су жртве
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Кирјос из болничког кревета гледао Новакову рапсодију: „Како сам ја победио овог човека?“
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Новак признао да је желео да разбије Де Минора, па му засузиле очи: Тара ме погледом разоружа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала