- Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
МОЈА ПРИЧА
Доносимо вам животне приче, репортаже и необичне судбине људи који друштво чине бољим.

ЕКСКЛУЗИВНО Бака Србијанка, Новаков највећи фан у Аустралији и хит на мрежама: „Што је овако мршав?“

© Фото : приватна архиваСрбијанка Станишић
Србијанка Станишић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, имао је велику подршку у мечу против Алекса де Минора на Аустралијан опену, а његова победа прослављена је као да је већ освојио турнир. Највећа звезда међу навијачима била је Србијанка Станишић, бака која има 84 године и има жељу да једног дана упозна Новака, а о њеним утисцима са меча говорила је за Спутњик.
Атмосфера на мечу Новака Ђоковића против Алекса де Минора била је сјајна упркос томе што је играо против домаћег тенисера. Српски ас имао је велику подршку навијача огрнутих српским заставама иако је обезбеђење покушало да их забрани пред почетак меча из бизарног разлога мислећи да су руске.
На трибинама су била деца, млади, али и нешто старији људи међу којима је била и Србијанка Станишић, 84-годишња бака родом из Алексинца која живи у Аустралији.
Србијанка је многима већ добро позната јер њен унук Бобан Станишић снима за друштвене мреже, а Спутњик је пожелео да управо од енергичне баке чује утиске са Новаковог меча.

„Леп је био цео дан. Отишли смо да га гледамо, ја сам упала у публику и веселила се, викала „Ђоковић, Ђоковић“ питала сам где су му отац и мајка. Нека га само прате Бог и срећа. Ја идем сваке недеље у цркву и молим се“, почела је разговор емотивна Србијанка која не скида осмех са лица.

Бака пореклом из Србије први пут је у Аустралији имала прилику да гледа Новаков меч, и како каже била је одушевљена.
„Први пут сам на мечу овде у Аустралији. Некако ми је било бујно, срце пуно, весело. Види га лупа ли лупа, много смо срећни кад дође Ђоковић“, еуфорична је Србијанка, а унук потврђује колико је била срећна.
„Баба није знала где пре да гледа“, смеје се Бобан.
Бака Србијанка од 1972. године живи у Аустралији. Из Алексинца се преселила са породицом, а њено богатство чине четири унучади и четири праунуке. Како каже задовољна је, на Србију никада не заборавља, али морала је да иде другим путем због бољег живота.
„Дошла сам 1972. са мужем и децом. Пре је било боље, сада је мало теже, али ипак је добро не жалим се. Лепо се живи, ишла сам на одморе, долазила сам у Алексинац где имам кућу“, истиче бака Србијанка.
Госпођи Станишић тешко је пало све што се Новаку дешавало претходне године у Аустралији, али сматра да преко закона ништа није могло да се спречи. Србијанка је емотивна, а када прича о Новаку, породици и Србији очи засијају неким посебним сјајем.
Кнедла у грлу осетила се код емотивне баке која као да је говорила о свом детету.
„Нисмо ништа могли преко закона, било је страшно. Сада су се опаметили, нема без Новака ништа, сви га воле, цео свет га воли, срећна је мајка што га је родила“, истакла је у Аустралији позната Српкиња.
Унук Бобан додаје да је био међу људима који су пружили подршку српском асу када се налазио у имиграционом центру.
„Баба није била тамо до тог хотела, ја сам ишао, било је много нашег народа окупљеног, ове године су се ућутали“, каже Бобан.
Годину дана касније Србијанка је дочекала Новака, а не само да је српски ас стигао у Аустралију већ је бака могла и да оде на његов меч и ужива у спектаклу.

„Било ми је пуно срце, али када сам се нервирала није било баш згодно, шта ћу без муке нема ништа. Добро је било, све у свему сам задовољна, битно да је победио. Хвала Богу, њему се молимо“, рекла је 84-годишња бака која истиче своју побожност која јој је једна од дирљивих веза са домовином.

Србијанка и Бобан иду и на меч против Андреја Рубљова чему се посебно радују.
Имамо заставе, спремили смо се, много се брзо распродају карте“, рекао је Бобан, да би бака Србијанка додала да ће само да игра и да пева.
Објаснила је бака да је популарна због снимака са друштвених мрежа и да су остали српски навијачи јурили да се фотографишу са њом пре и после меча, али је подвукла да је њој важно само да Новак буде добро због повреде задње ложе са којом је дошао на Аустралијан опен.
„Има да играм и да певам, сви ме познају. Популарна сам, људи хоће да се сликају. Само нек је Новак жив и здрав. Брзо су му лекари помогли, мажу креме, истегну га и ајмо даље. Шта ћеш, увек се нешто деси, не може да буде све сјајно“, слеже раменима Србијанка.
Током меча бака из Србије није толико бучна већ је сконцентрисана на сваки поен, али уме да буде радознала па је тако унук био ту да одговара на многа питања.
„Ништа нисам причала, само сам питала што је много мршав. Пре него што седнем прекрстим се“, открива Србијанка.
Живот каже да има 84 године, али срце и душа говоре да је Србијанка далеко млађа. Проблеме прихвата са осмехом, када прича делује да зна да ужива у сваком животном тренутку ,а енергија и емоција са којом говори на било коју тему мало кога би оставиле равнодушним.
Жена је млада док је вољена“, написао је Гистав Флобер, а Србијанка је вољена од стране не само своје породице и пријатеља већ од целе нације.

„Не пијем никакве таблете, здрава сам. Имам 84 године, дај Боже да дочекамо још титула“, каже насмејана Србијанка која је током нашег разговора причала као са рођеним дететом, због чега је видео позив деловао као сусрет уживо и сваког тренутка сам мислила да ће ме загрлити.

„Жеља јој је да упозна Новака, али било је тешко да се приђе. Када су видели старију жену нашли су нам столице ближе терена, одушевили смо се, али је тешко прићи Новаку“, каже Бобан у нади да ће Србијанки бити испуњена велика жеља.
Србијанка на живот гледа као на песму, па је тако и отишла на Новаков меч, играјући и певајући. Многи млађи људи имају далеко мање енергије, па је због тога била и „оштра“ према осталим српским навијачима.

„Много волим да се веселим, волим музику, ништа нема без весеља. Неки су дошли и дремају, па да ли си се родила у Србији или Аустралији“, пита Србијанка уз широк осмех.

Људи вам често пожеле здравље, срећу и успех, али не делују те жеље сваки пут искрено и од срца. Бака Србијанка када жели нешто сумње нема јер сваку реч изговара дубоко из душе. Ова госпођа која Србију носи у срцу жели свима само добро, а ми јој желимо да упозна Новака и обогати се још једним искуством.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Аустралијанац тражи да се Новак депортује – бизаран покушај саботаже
Стефанос Циципас – Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
„Удариће“ Циципас на Руса
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Херојски повратак на велику сцену: Победила је и страхове и Американку – за изједначење са легендама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала