- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дивац посетио Орлове, Пикси га представио: „Били сте мали, када је жарио и палио“

© Фото : ФССВладе Дивац
Владе Дивац  - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Прослављени југословенски кошаркаш Владе Дивац посетио је фудбалску репрезентацију Србије и селектора Драгана Стојковића Пиксија у Лос Анђелесу, где се спремају за пријатељски сусрет са САД, у ноћи између среде и четвртка (четири ујутру) по средњевропском времену.
Добро познато лице на званичном тренингу репрезентације Србије у Лос Анђелесу. Легендарни кошаркашки ас Владе Дивац испунио је обећање и дошао да подржи Драгана Стојковића и његове момке уочи пријатељског сусрета против Сједињених Америчких Држава.
„Добродошли у Калифорнију и желим вам сву срећу на утакмици у четвртак”, обратио се Дивац српским фудбалерима који су га поздравили аплаузом.
Уследио је Пиксијев одговор.
„Били сте мали када је Владе играо кошарку, али верујте ми да је жарио и палио под обручима”, објаснио је Стојковић окупљеним Орловима.
После заједничке фотографије за успомену, Дивац је подсетио Стојковића да се у близини стадиона Лос Анђелеса налази спортски објекат на ком је селектор наше репрезентације остварио први велики успех у играчкој каријери:
„Одмах преко пута овог стадиона је стари Колосеум који је у два наврата био поприште Олимпијских игара, а Пикси је са својом генерацијом 1984. године освојио бронзану медаљу”, истакао је Дивац за сајт ФСС и додао да му је задовољство што је на неки начин домаћин српској репрезентацији у „Граду анђела“.
„Волео бих пре свега да се нико не повреди и да момци спремно дочекају наставак сезоне у својим клубовима. Ово им је сјајна прилика да покажу колико вреде у мечу против једног озбиљног противника, а за Пиксија и његов стручни штаб да провере могу ли на неког од њих да рачунају када стартују квалификације за Европско првенство”, додао је некашњи кошаркаш Сакраменто Кингса, Лос Анђелес Лејкерса и бројних других клубова.
Дивац је истакао да сматра да ће српски фудбалери бити мудрији после искуства које су стекли играјући на Мундијалу у Катару.
„Мислим да је огроман успех што смо се пласирали на Светско првенство. Момци који су бранили боје Србије у Дохи заслужују нову шансу и сигуран сам да ће на предстојећа два велика такмичења показати своје право лице. Драго ми је што се наредни Мундијал игра у Америци и волео бих да им поново будем домаћин 2026. године. Ова генерација српских фудбалера има потенцијал да направи добар резултат”, закључио је Дивац, додајући да је добро што Србија ни у кошарци, ни у фудбалу није мењала селектора после слабијих резултата на великим такмичењима.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Српски фудбалер доживео незапамћену тортуру – шамари, увреде и претње
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Ред за Србина све дужи, али „стара дама“ има кеца у рукаву
Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Сергеј као „метак“, а потом као „дух“ – мајсторија за свега четири минута!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала