- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Орлови одушевили Пиксија и заслужили одлазак у Холивуд: „Деби из снова и лепа успомена“

© Фото: Скриншот/Спортска централаДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Пратите нас
Драган Стојковић, селектор Србије, био је задовољан због победе Орлова у пријатељском мечу са Сједињеним Америчким Државама (2:1) који је одигран у Лос Анђелесу. Пикси је поручио да је задовољан залагањем и преокретом, додајући да ће играчи заслужено моћи слободан дан да проведу уживајући у чарима Холивуда.
Американци су играли у изузетно јаком саставу и повели су преко Васкеза у 29. минуту, али је Иван Илић успео да погоди за изједначење пред одлазак на одмор.
У наставку је Вељко Симић дао гол за потпуни преокрет и тријумф Србије, која је сачињена углавном од играча из Суперлиге.
Голман Немачке Нојер пролази поред Мексиканаца који се радују победи над његовом репрезентацијом - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СПОРТ
Хрват и „карта у једном правцу“ изазвали земљотрес у Минхену
„Утисци су веома позитивни због резултата и победе која је увек важна. Мислим да је остављен добар утисак. Играчи дошли с припрема, дуг пут, али честитам им на великој борби. С обзиром на то да смо имали само три тренинга која смо искористили да уиграмо колико можемо тим. Да неке тактичке ствари спроведемо у дело. Момци су показали један колективни дух и на крају се то исплатило тиме што смо победили“, рекао је Драган Стојковић.
На питање да ли у овом тиму има момака који могу да конкуришу и у квалификацијама за Европско првенство, селектор се насмејао и одговорио:
„Има, али не бих о именима. Заиста, задовољан сам оним што сам видео. Има ту играча који ће се у блиској будућности изборити за свој статус“.
Колико је селектору Србије стало да репрезентација победи, најбоље осликава моменат када је при вођству Америке, након једне промашене прилике „супер Орлова“ од беса бацио качкет на траву.
„Битно је било да победимо, да дамо гол. Била је то једна у низу од прелепих акција. Шансе које смо стварали, било би онако мало трагично да нисмо постигли гол. Када се све сабере, један одличан утисак и све оно што смо радили у ова три тренинга, момци су то показали. За мене је то највећа сатисфакција. Успели су да схвате неке идеје које желимо да покажемо и на крају се то исплатило. Опет кажем, једна лепа успомена за играче, један деби да кажем деби из снова за њих и један подстрек да наставе да раде, тренирају, буду вредни и да чекају своју шансу“.
Подршку Србији у Лос Анђелесу пружили су прослављени бивши кошаркаши Владе Дивац и Марко Јарић. С обзиром на то да су били попут талије, Пикси је поручио да ће они бити гости репрезентације у будућности на неком од мечева.
„Са великим задовољством наравно. Лепо је видети наше људе, велике спортисте, који су дошли да нас подрже, били уз нас. Верујем да су били задовољни и пре и после утакмице. Један резиме, један дугачак пут. Мислим да смо видели доста, доста позитивних ствари и што се тиче понашања играча, тренинга, и оног најважнијег утакмице. Честитам свима на победи, великој борбености, свему оном што су показали. То је пут којим морају да иду и да буду вредни, да тренирају још више и сигурно да ће у скоријој будућности добити шансу“.
Фудбалери Србије заслужили су одлазак у Холивуд, пошто су блистали на мечу у Лос Анђелесу. То је потврдио и селектор Драган Стојковић.
„Па с обзиром да је сада на реду слободан дан, у плану је да обиђу пар тако неких лепих места. Ово је заиста један од можда најлепших градова на свету и сигурно да је Холивуд, сам по себи једно сјајно мести и име које пуно значи. То ће бити још једна лепа прилика да га обиђу, да виде, да се сликају и то је то враћамо се кући. Почели смо ову 2023. годину са победом и надам се да ћемо је тако и завршити“, закључио је Пикси.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Србија – САД - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СПОРТ
Србија победила Америку у Лос Анђелесу – Пиксијеви нови Орлови блистали у Холивуду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала