- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрват и „карта у једном правцу“ изазвали земљотрес у Минхену

© AP Photo / Eduardo VerdugoГолман Немачке Нојер пролази поред Мексиканаца који се радују победи над његовом репрезентацијом
Голман Немачке Нојер пролази поред Мексиканаца који се радују победи над његовом репрезентацијом - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Пратите нас
Бајерн Минхен не зна за победу у наставку Бундеслиге после паузе, а цех је платио тренер голмана Тони Топаловић који је добио отказ. Ништа не би било чудно да Хрват пуних 11 година није битисао на Алијанц арени, али је тренер Јулијан Нагелсман пресекао и уручио му „карту у једном правцу“.
Према писању Билда, једног од најутицајнијих листова у Немачкој, такав епилог изазвао је прави земљотрес у баварском гиганту који је и даље први на табели Бундеслиге са три бода више од другопласираног Унион Берлина, али је јасно да ствари не функционишу беспрекорно као раније.
Киксеви против Лајпцига (1:1) и Келна (1:1) само су оголили постојеће проблеме, а све се сломило на Хрвату који је био нека врста ментора икони међу стативама Мануелу Нојеру.
Управо је то и епицентар поменутог земљотреса о којем бруји Немачка. Нојер и Топаловић здружили су се још у Шалкеу, док су заједно наступали на Алијанц арени. Развило се право пријатељство и након што је Нојер прешао у Бајерн, повео је са собом старијег колегу који је постао тренер голмана и успешно је сарађивао са Јупом Хајнкенсом, Пепом Гвардиолом, Карлом Анчелотијем, Ником Ковачом и Хансијем Фликом.
Да су и те како добри и ван терена, потврђује што је Нојер одлазио на летовање у Хрватску и сада се сви они који прате Бајерн с правом питају како ће се одлука Јулијана Нагелсмана, првог тренера, одразити на понашање Нојера, који је у клубу остао без човека који му је толико значио.
Нојер је тренутно ван строја јер је по завршетку Мундијала у Катару отпутовао на скијање где је поломио ногу и чека га вишемесечна пауза.
Стигао је у међувремену поуздани Швајацарац Јан Зомер из Борусије Менхенгладбах и већ је бранио мрежу у ремију са Келном (1:1) и Лајпцигом (1:1).
О отказу који је изазвао потресе на Алијанц арени огласио се Нојер.
„Драги Тони, ово је крај једне ере у Бајерну. После 11 и по година клуп напушта не само пионир модерних голмана, већ пре свега невероватна личност. Сви знају да наш успех не би био без вас. На крају, али не и најмање важно, ви сте обликовали мене и мој стил игре. Довели све ме на виши ниво. Недостајаћете ми“, написао је Нојер на друштвеним мрежама.
С друге стране, први тренер Јулијан Нагелсман који је ковертирао отказ Хрвату у потпуности је смирен и сматра да се то неће одразити на његов однос са Нојером, док ће Бајерн убрзо наставити да "меље" по старом.
„Не верујем да ће то утицати на наш однос. Тужно је за Мануа, али ова одлука није усмерена против њега. Што се наше игре тиче, изгледали смо добро у другом полувремену против Келна. Да смо раније постигли гол, било би им веома тешко. Уверен сам да ћемо се врло брзо вратити добрим резултатима, ако у наредном мечу одиграмо свих 90 минута као што је то била игра у другом полувремену против Келна", рекао је Нагелсман.
Иначе, Бајерн је до бода стигао касним голом Џошуе Кимиха у 90. минуту.
Србија – САД - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СПОРТ
Србија победила Америку у Лос Анђелесу – Пиксијеви нови Орлови блистали у Холивуду
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Српски фудбалер доживео незапамћену тортуру – шамари, увреде и претње
Гејлор Канга и Александар Драговић – ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Звезда остала без стуба одбране и доживела пораз од Бугара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала