- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никола је искористио америчку турнеју – Пикси је добио још једног адута

© Фото : Фудбалски савез СрбијеНикола Петковић, Чукарички, Србија
Никола Петковић, Чукарички, Србија - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
Пратите нас
Репрезентација Србије састављена од играча из Суперлиге оставила је добар утисак на гостовању у Лос Анђелесу против селекције САД-а. Тријумф од 2:1 свакако је обрадовао селектора Стојковића, али се Пикси вероватно много више изненадио неким новим снагама које долазе, а које су приказале сјајну игру.
Један од оних који су дискретно одушевили све који су гледали меч је Никола Петковић, 19-годишњи везиста Чукаричког. Рођени Зрењанинац је, по мишљењу љубитеља фудбала, имао један од запаженијих дебија у националном тиму на мечу у „Граду анђела“.
Класични задњи везни, репрезентативац Србије у свим млађим категоријама, испољио је на мечу са Американцима све што треба да има један такав играч - био је одлучан у дуелима, смирен током пресинга, сигуран у пас игри, луцидан и борбен.
Неки иду толико далеко да га већ пореде са Луком Модрићем, али мораће популарни „Петко“ још много да ради да би достигао вероватно најбољег фудбалера света са ових простора.

„Невероватно стварно, утакмица је била баш добра. Много ми се свидела. Добро смо играли, добро се бранили, добро нападали. Заслужили смо ову победу, пресрећан сам стварно. На полувремену смо се догворили да само овако наставимо и да ћемо сигурно дати гол. Изашли смо на терен и одмах дали гол, што нам је пуно помогло да приведемо меч мирно крају. Показали смо да Суперлига има квалитет“, рекао је Петковић после меча.

Иначе, Петковић је био прошлог лета капитен омладинске репрезентације Србије која је елиминисана после групне фазе са Европског првенства у Словачкој.
Била је то талентована генерација са Лазетићем и Мотиком у шпицу, али је платила данак лошем вођењу од стране недораслог селектора Александра Јовића.
Упркос тој препреци, Петковић је као капитен на поменутом шампионату показао лидерске способности и позитиван став који га је красио и против Американаца.
Захваљујући међународном искуству усталио се током јесени у првом тиму Чукаричког где је одиграо 655 сениорских минута и показао да његово време тек долази.
После партије у Лос Анђелесу јасно је и да „Брђани“ имају нову „златну коку“ у својим редовима, а Србија и Пикси можда новог Славишу Јокановића.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СПОРТ
Орлови одушевили Пиксија и заслужили одлазак у Холивуд: „Деби из снова и лепа успомена“
Србија – САД - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СПОРТ
Србија победила Америку у Лос Анђелесу – Пиксијеви нови Орлови блистали у Холивуду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала