- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Важни су само лајкови“: РПЦ о предлогу Абазовића да се руски патријарх и папа састану у Подгорици

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаКупола Верхоспаског сабора у Москви
Купола Верхоспаског сабора у Москви - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
Пратите нас
Предлог да се у Црној Гори састану патријарх московски и целе Русије и папа Фрања личи на покушај вршиоца дужности премијера те земље Дритана Абазовића да интензивира сопствено помињање у медијима, немогуће је коментарисати основаност ове иницијативе, рекао је за Спутњик саветник патријарха протојереј Николај Балашов.

„У доба лајкова и рејтинга популарности, политичарима је првенствено важна учесталост помињања, а потпуно је неважан било какав резултат њиховог рада. Чини ми се да је овом случају реч управо о овом феномену. Заправо, овде се нема шта коментарисати“, прокоментарисао је Балашов осврћући се на недавно писање црногорских медија на ту тему.

Раније су се, истакао је он, и представници Цркве и светски политичари обично најпре договарали о нечему током поверљивог билатералног или мултилатералног преговарачког процеса, а затим би у договорено време и у одговарајућој форми информисали јавност.
„Мерилом успеха у тим претходним временима сматрани су конкретни резултати преговарачког процеса и постигнути договори“, рекао је он.
Октобра прошле године, Абазовић је предложио римском папи да организује његов састанак са патријархом Кирилом у Подгорици. Према изјави председника Светског савеза старовераца Леонида Севстјанова, који одржава преписку са папом, поглавар католичке цркве нема ништа против састанка са патријархом Кирилом у Црној Гори или било којој другој земљи, која би угостила поглавара Руске православне цркве, иако би папа, конкретно, више волео да то буде Русија.
Патријарх Московски и све Русије Кирил  и папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2022
РУСИЈА
РПЦ наставља дијалог са Ватиканом - све ће зависити од политичке ситуације у свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала