- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Кофери су спаковани“, али Станковић и даље верује у чудо: „Не кријемо се“

© Фото: Скриншот/Арена спортДејан Станковић, синови Синише Михајловића
Дејан Станковић, синови Синише Михајловића - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
Пратите нас
Сампдорија је под тренерском палицом Дејана Станковића наставила свој ход ка Серији Б, пошто је као гост поражена од Атланте резултатом 2:0 у 20. колу италијанског првенства. Био је то четврти пораз у низу и екипа је чак осам бодова удаљена од Сасуола који је први изнад црте...
„Кофери су спаковани“ и Сампдорија је по многима већ прежаљена, отписана и „виђена“ у Серији Б.
Ипак, Дејан Станковић није клонуо, већ се узда у чудо и поручује да се Сампдорија неће предати, као и да његови играчи имају понос, што ће показати у свом од следећих 18 мечева до краја сезоне.
Тешко да је било ко могао да замисли да ће Сампа успети у Бергаму да освоји бод или три. Једноставно, Аталанта се бори за Лигу шампиона и у горњем је делу табеле, у прошлом колу је одиграла луд меч са Јувентусом (3:3), и с правом је имала улогу апсолутног фаворита против тима Дејана Станковића.
Гости из Ђенове су нападали на старту, али је пред одлазак на одмор уследио гол Мелеа. Коначних 2:0, у другом полувремену поставио је Адемола Лукман.
Бивши тренер Црвене звезде и легенда српског фудбала Дејан Станковић изашао је после новог пораза свог тима пред медије, поручивши да предаја није опција.
„Момци су дали све од себе против Аталанте. Хајде да оставимо иза себе овај меч и окренемо се следећем. И даље верујем да можемо да изборимо опстанак, јер имамо понос и не предајемо се. Не кријемо се, даћемо све од себе. Кваљарела се труди и даје све од себе да пронађе ритам. Његово искуство и осећај за гол могу да буду од кључног значаја за наставак сезоне“, рекао је Станковић.
Сампдорија после 20 одиграних кола има мизерних девет бодова с гол-разликом 8:34 и заузима претпоследњу 19. позицију, док је Кремонезе последњи са осам освојених бодова.
У сигурној зони, први изнад црте је Сасуоло са 17 бодова. Тим Дејана Станковића у наредном колу гостује Монци 6. фебруара.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
СПОРТ
Великан у кризи каква се не памти – ни Тадић нема решење: „Изгубили смо се“
Никола Петковић, Чукарички, Србија - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
СПОРТ
Никола је искористио америчку турнеју – Пикси је добио још једног адута
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала