- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Спремни руски роботи за уништавање „леопарда“ и „абрамса“: Крећу ка Донбасу

© Фото : Пресс-служба Роскосмоса / РКК «Энергия» / Уђи у базу фотографијаРобот "Маркер" на космодрому Восточни
Робот Маркер на космодрому Восточни - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
Пратите нас
Четири ударна роботизована оклопна возила „Маркер“ су спремни и припремају се за слање у Донбас, написао је на Телеграму бивши директор „Роскосмоса“ и руководилац научно-техничког центра „Царски вукови“ Дмитриј Рогозин

„Извршни директор компаније из Магнитогорска ‘Андроидна техника’ Евгеније Дудоров је саопштио да је почео утовар четири беспилотна робота ‘Маркер’, који ће затим бити послати у Донбас“, истакао је Рогозин.

Он је раније за Спутњик изјавио да ће у фебруару у зону специјалне војне операције стићи четири робота „Маркер“ који ће бити у обавештајној варијанти и ударној верзији. Роботи ће учествовати у борбама након тестирања на полигону. Он је навео да овај робот моћи да аутоматски уништава тенкове „абрамс“ и „леопард“ и друге машине помоћу електронског каталога у контролном систему са сликама непријатељске технике.
Робот „Маркер“ је произвела компанија „Андроидна техника“ заједно са Фондом перспективних истраживања. Роботски комплекс је тежак око три тоне и има најнапредније вештине аутономног кретања, а објекте препознаје помоћу технологија вештачке интелигенције. Аутономија платформе је обезбеђена модуларним мултиспектралним системом, у коме се подаци обрађују помоћу алгоритама неуронске мреже.
Роботизовано борбено возило Маркер - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
РУСИЈА
Русија тестирала групу ударних робота „Маркер“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала