- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак стиже на УС Опен под једним условом – одлучује Џо Бајден

© AP Photo / Seth WenigНајбољи тенисер света освојио УС опен друпги пут у каријери
Најбољи тенисер света освојио УС опен друпги пут у каријери - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
Пратите нас
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић могао би ове године да заигра на УС Опену након најновијих одлука америчких власти које се тичу рестркција током пандемије корона вируса.
Наиме, администрација америчког председника Џозефа Бајдена најавила је да ће 11. маја укинути ванредно ситуацију проглашену 2020. године због епидемије корона вируса.
То би подразумевало и укидање обавезне вакцинације за свакога ко жели да уђе у САД, а због чега је Новак пропустио УС Опен прошле године, као и турнир у Индијан Велсу.
Ако буде потврђен датум укидања ванредне ситуације, Ђоковић би могао учествује на последњем гренд слему сезоне и евентуланим тријумфом учврсти статус најбољег икада.
Последњи гренд слем у 2023. години планиран је од 28. августа до 10. септембра, а уколико стигне на тај турнир Ђоковић ће сигурно бити у најужем кругу фаворита за титулу.
Српски тенисер је три пута освајао титулу у Њујорку (2011, 2015. и 2018. године), а занимљиво је да има чак пет пораза у финалима.
Ђоковић је у мечевима за титулу губио од Роџера Федерера, Рафаела Надала (два пута), Ендија Марија, Стена Вавринке и Данила Медведева.
Подсетимо, Ђоковић је у недељу освојио 10. титулу на Аусталијан опену, 22. у каријери, пошто је у финалу победио Грка Стефаноса Циципаса са 3:0 у сетовима.
Новак Ђоковић и Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
СПОРТ
Срамота је огољена због „забрањених“ шампиона
Тони Надал - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
СПОРТ
Надал о мржњи према Србину: „Ђоковић је најбољи, али никада неће бити вољен као Роџер и Рафа“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала