- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Белоруска војска спремна за решавање свих задатака: Војници оспособљени за руковање „искандерима“

© УПСИ МО РФРуски систем "Искандер"
Руски систем Искандер - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
Пратите нас
Белоруска војска почела је самостално да користи оперативно-тактички ракетни систем „искандер“, саопштило је Министарство одбране Белорусије.
Белоруски војници које ће руковати „искандерима“ завршили су обуку у сарадњи са Центром за војну обуку Оружаних снага Русије.

„По завршетку теоријског дела обуке, они су прошли и практичну обуку на белоруским полигонима“, додао је начелник ракетних снага и артиљерије белоруске војске, пуковник Руслан Чехов.

Како је додао, Белорусија располаже са довољно ракета за систем „искандер“ које јој омогућавају „да изврши било који задатак на удаљености до 500 километара“.

„У саставу ракетних снага Оружаних снага Белорусије недостајао је управо такав систем – систем који је у стању да извршава задатке на удаљености већој од 300 километара“, рекао је Чехов.

У децембру 2022. године председник Белорусије Александар Лукашенко саопштио је да су системи С-400 и „искандер“ ступили на борбено дежурство. Како је истакао, Белорусија је купила од Русије довољан број ракетних система „искандер“ и противваздушних ракетних система С-400 „тријумф“.
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2022
РУСИЈА
Москва: Руски С-400 и "Искандери" у Белорусији значе већу ефикасност ПВО Савезне државе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала