- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дочекали су својих пет минута да оспоре најбољег на свету: „Потпуна лудост“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
Пратите нас
МВП награда у НБА лиги додељује се на основу приказаног у току сезоне, а не у току једне утакмице. Никола Јокић био је први фаворит, док није дошла утакмица Филаделфије и Денвера, те добра партија Џоела Ембида. Од тог момента америчка јавност „гура“ Камерунца ка првом таквом звању у каријери.
Никола Јокић наставио је са добрим партијама, поново је био најефикаснији у Денверу и против Филе, али Ембид је био фантастичан у победничком тиму и дуел је завршио са 47 поена, 18 скокова и пет асистенција.
Мора се рећи да је био бољи појединац на том сусрету у односу на нашег аса. По завршетку сусрета, српски центар је кратко прокоментарисао партију Ембида.
„Заиста је талентован. Веома је промућуран“, изјавио је Јокић.
Приче о МВП награди прокоментарисао је и тренер Нагетса Мајкл Мелоун.

Чињеница да се фаворит за МВП награду мења после једне утакмице је сама по себи потпуна лудост“, критички се на све осврнуо тренер Денвер Нагетса.

На сличан начин причу је прокоментарисао и амерички новинар Енди Бејли који се после добре партије Паола Банкера (29 поена, 14 скокова) иронично запитао да ли је сада Банкеро фаворит за МВП титулу после овако доброг издања.
Дакле, не може се само на основу једне партије дизати толика галама, већ избор треба гледати кроз целу одиграну сезону у којој Јокић потпуно доминира.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
СПОРТ
Нови трипл-дабл Јокића – Србин урадио нешто што нико није 40 година!
Како време пролази, заиста се чини да ће поново Јокић и Ембид бити главни фаворити за МВП награду. Поред њих у ту категорију спадају и Лука Дончић и Џејсон Тејтум.
Уколико Никола Јокић понови успех и по трећи пут заредом освоји награду намењену најбољем кошаркашу света, придружиће се Лерију Бирду, Вилту Чемберлејну и Билу Раселу који су једини успевали да стигну до МВП титуле три године заредом.
Јокић тренутно бележи 25,1 поен, има 10,9 скокова и 9,9 асистенција по утакмици, дакле бележи у просеку трипл-дабл што је невероватна ствар. На све има 1,4 украдене лопте по утакмици.
Иако се Денвер мучи дефанзивно гледано, Јокић га држи на врху Западне конференције.
Да ли ће то бити довољно за нову „победу“ у директном окршају против Ембида? До сада је Србин славио два пута у две претходне сезоне.
Надамо се сви „хет-трику“.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер
Трент Фрејзер - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
СПОРТ
Американац преко Србије стиже до Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала