- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Бикови“ су елиминисани, а Хрват је завапио због одласка Србина: Изгубили смо звезду

© AP Photo / Andrea BressanuttiСаша Лукић
Саша Лукић - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
Пратите нас
Торино је елиминисан у четвртфиналу Купа Италије, након пораза од Фиорентине (2:1), а био је то уједно и први меч „бикова“ без капитена и лидера тима Саше Лукића који је прешао у Фулам. И осетило се одмах колико фали Србин, о томе је на конференцији за медије причао тренер Торина Иван Јурић, поручивши да је екипа остала без звезде.
Турбулентно је стартовала сезона за Сашу Лукића и Торино. Ексалирало је пред меч првог кола када је бившем везисти Партизана скинута трака због недисциплине и није путовао са екипом на меч са Монцом.
Уследило је Сашино извињење и период релаксације односа на релацији капитен-тренер и Лукић се полако али сигурно вратио међу „бикове“. Ипак, у зимском прелазном року када се очекивало да ће две стране пронаћи заједнички језик и да ће српски репрезентативац продужити уговор, уследио је заокрет за 180 степени и његов одлазак у Премијер лигу. Директно код Александра Митровића, где ће репрезентативни саигачи сада сарађивати у Лондону у дресу Фулама.
Хрват Игор Јурић свестан је колико је екипа изгубила одласком капитена и прекаљеног везисте с десетком на леђима и Торино је експресно реаговао довођењем другог Србина. Избор је пао на талентованог 21-годишњег Нишлија из Вероне - Ивана Илића. И дебитовао је Илић у двобоју са Фиорентином на "Артемио Франкију", али је јасно да ће екипи бити потребно време да надомести одлазак човека око којег се "вртела игра" Торина.
„Изгубили смо сјајног фудбалера којег смо заменили играчем ком је потребно време да порасте, момком рођеним 2001. године. Торино је из овог зимског прелазном рока изашао слабији, јер смо изгубили звезду тима“, рекао је Хрват Јурић, а јасно је да је мислио на одлазак Лукића и долазак Илића.
Торино је, према писању италијанских медија инкасирао 10 милиона евра на име обештећења за продају Саше Лукића, док је Илић плаћен Верони око 16 милиона европских новчаница и представља залог за будућност игре клуба из Торина. То потврђују и речи тренера који верује у перспективног 21-годишњег Нишлију.
„Иван може да стигне, чак и да престигне Лукића у наставку каријере, али је за то потребно време. Ко зна, можда се читава прича испостави боље него што очекује, али проблем са којим се тренутно суочавамо јесте недостатак искуства. Када останете без најбољег играча, јасно је да вам фали квалитета“, подвукао је Јурић и кратко прокоментарисао елиминацију из Купа Италије.
„Био је то наш мали сан који окончан и жао нам је због тога. Екипа се борила, сада се окрећемо на редној утакмици“, закључио је Иван Јурић.
Вил Стил - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СПОРТ
Бајковита прича једног сањара – зачињена и жестоком новчаном казном
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
СПОРТ
Српска голеада – шест погодака за „отписане“!
Рома, навијачи - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
СПОРТ
Сад је неко друго време...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала