- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски активиста: Руске медије забрањују из страха да неће умети да одбране свој став

© Sputnik / Лола ЂорђевићКамера
Камера - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Последња забрана Европске уније усмерена против појединих руских телевизијских канала нови је јуриш против оних који другачије мисле, сматра председник бугарске невладине организације „Фонд Словени“ Захари Захаријев.
Према његовим речима, тај корак одузима грађанима Бугарске могућност да добију релевантне информације о ономе што се догађа у Украјини и о ставу Русије у „необјављеном рату НАТО-а и Руске Федерације“.
„Таква политика ће довести до тога да ће забрана извештавања западних радио-станица попут Слободне Европе, Гласа Америке, Би-Би-Сија у време социјализма остати у сенци данашњих забрана у Бугарској, која, уосталом, делује по налогу Брисела“, рекао је Захаријев за телевизијски канал „Еуроком“.
Према његовим речима, таква одлука показује страх оних земаља које нису способне да аргументују своје гледиште и због тога намећу забране извештавања.
„Друга ствар – боје се они који немају довољно јаке аргументе за одбрану својих теза у отвореној расправи и који, наравно, не желе да људи осете да се предмет расправе не тиче само Украјине и њене будућности. Она се не тиче чак, ако хоћете, развоја војних дејстава између НАТО-а и Русије, него се највише тиче питања о целокупном светском поретку у 21. веку и тога како уопште треба да изгледа свет у новој етапи развоја цивилизације“, рекао је Захаријев.
У Европској унији од 1. фебруара је на снази забрана руског Првог канала и бројних других телевизијских канала. Забрана од раније важи за неколико других медија, међу којима су РТ и Спутњик.
II марафон Новое знание. День третий - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СВЕТ
Бугарски новинар о забрани руских медија: Слобода медија у СССР-у и Европској унији - на истом нивоу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала