- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Из Русије се враћа без постигнутог гола – и иде право у Звезду!

Марко Ракоњац - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Црногорски нападач Марко Ракоњац постао је нови играч Црвене звезде за коју ће у наредном периоду наступати као позајмљени фудбалер московске Локомотиве.
Планирано је да Ракоњац, некадашњи шпиц Чукаричког буде замена за Калида Кулибалија, који се није прославио у црвено-белом дресу, али се у последњем тренутку његов повратак у Француску изјаловио, па ће Звезда с вишком нападача у наставак сезоне заказан за 4. фебруар и двобој с Војводином на Маракани.
Ракоњац, са друге стране, такође није оправдао очекивања у Русији, недавно је стигао у Локомотиву из Чукаричког и добио је озбиљну шансу у руској екипи.
Али, за 15 одиграних мечева за Локомотиву у Премијер лиги и Купу Русије није постигао ниједан гол, а уписао је само једну асистенцију.
„Од малих ногу сам желео да дођем у Црвену звезду и хвала свим људима који су учествовали у томе да ми се испуни дечачки сан. Као што моја позиција налаже, желим што више голова у црвено-белом дресу, али и победа. Надам се да ћу наставити тамо где сам стао прошле сезоне и заиста сам срећан што ћу имати прилику да сарађујем са великим играчима, али и стручњацима који су у Црвеној звезди. Што се тиче избора броја, омиљени ми је 7, као млађи сам га увек носио, а потом и у првом тиму Чукаричког, затим у Локомотиви 77, али та два броја су заузета у Звезди, тако да сам изабрао 17", рекао је Ракоњац по потписивању уговора са нашим клубом“, рекао је Ракоњац на представљању.
Остаје да се види како ће се Ракоњац уклопити у визију и игру тима који с клупе води тренер Милош Милојевић.
Познато је да Звезда има највише амбиције и да је улог никад већи, с обзиром на то да шампион Србије ове сезоне први пут иде директно у Лигу шампиона, што је финансијска инјекција од минимум 30 милиона евра.
Тим са Маракане такође има могућност откупа црногорског репрезентативца са српским пасошем, а према писању руских и српских медија, ради се о суми од око 1,5 милиона евра.
Подсетимо, Локомотива је за Ракоњца платила „брђанима“ на име обештећења два и по милиона европских новчаница.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Тренер Партизана Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
СПОРТ
Станојевићева агонија у Турској – Шпанац би могао да преокрене ствари
Немања Видић на хуманитарној утакмици за Радована Радаковића - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СПОРТ
Видић направио први корак ка председничкој фотељи ФС Србије
Дејан Станковић, синови Синише Михајловића - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СПОРТ
Станковићу и Сампдорији прети Јувентусов сценарио – 11 милиона разлога за бригу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала