- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићев „рингишпил“ завртео је ум шампионима: „Разбио нас је“

© AP PhotoНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
Пратите нас
Полако али сигурно понестају епитети којим би се описао српски кошаркашки геније Никола Јокић и све оно што ради у дворанама широм Америке. Јокићев „рингишпил“, луцидне асистенције и лаки поени, завртели су шампионе НБА лиге и одушевили тренера Стива Кера који је у три речи све објаснио – „Разбио нас је“.
Двоструки узастопни МВП Никола Јокић водио је Денвер до убедљиве победе над Голден Стејт Вориорсима 134:117. Српски репрезентативац сусрет је окончао са 22 поена, 14 скокова и 16 асистенција за нешто мање од 33 минута проведених на паркету.
Како у игри није било најбољег дефанзивног кошаркаша „ратника“ Дрејмонда Грина, тако су задатак да, покушају да зауставе Сомборца, имали Џамајкл Грин и Кевон Луни.
Нису успели, једноставно нико није толико добар да „чита“ и прозре намеру Николе Јокића који је непредвидив и представља нерешиву енигму за противничке одбране и тренере.
Капитулацију су потписали и актуелни шампиони НБА лиге, а потпис и печат ударио је тренер Стив Кер. Човек који је играо са Мајклом Џорданом и који у својим редовима има мајстора Стефа Карија. Легенда америчке кошарке нема дилему око тога да је Јокић тренутно ван конкуренције у НБА лиги, и да је на савршеном путу да и трећи пут освоји МВП признање.
„Никола, он је добар у свему. Ствари су се промениле у трећој четвртини јер нас је разбио лоптама које су 'секле' нашу одбрану. Кад год му је лопта у рукама, сви постају предња. Једноставно, морате да укључите целу одбрану, јер Јокић отвара целу одбрану упркос блоковима. Нико други, Јокић је МВП“, није штедео комплименте Кер на рачун центра Денвера и репрезентације Србије.
Управо је Јокић изабран за најбољег играча у јануару и биће стартер у Тиму Леброна Џејмса на предстојећем Ол-стар мечу који је заказан за 19. фебруар у Солт Лејк Ситију.
Иначе, у Америци се подигла бура због поменутог сусрета јер поједине звезде попут Џејмса Хардена неће бити део спектакла, као ни Јокићев саиграч Ерон Гордон што је разочарало тренера Мајкла Мелоуна који ће бити тренер играча из Западне конференције.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Џејмс Харден - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
СПОРТ
Бура у Америци: Јокићев тренер је разочаран, а Харден љут: Непоштовање!
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2023
СПОРТ
Јокић се поиграо са НБА шампионом и поново исписао историју
Богдан Богдановић, Атланта - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
СПОРТ
Богдановић опет одличан, Атланта уништила Финикс
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала