- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бомбастично појачање стиже у Тексас – да ли ће Лука бити „жртва“?

© AP Photo / Phelan M. EbenhackКевин Дурент (лево) и Кајри Ирвинг
Кевин Дурент (лево) и Кајри Ирвинг - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Пратите нас
Кајри Ирвинг, амерички суперстар, каријеру ће наставити у Далас Мавериксима, објавили су у недељу увече НБА инсајдери Шемс Чаранија и Адријан Војнаровски. Према њиховим сазнањима, која су најчешће тачна, Бруклин Нетси ће трејдовати Кајрија у Тексас, где ће сарађивати са Луком Дончићем.
Попут бомбе је одјекнуло у америчкој и светској кошаркашкој јавности да ће Ирвинг каријеру наставити у Даласу, где ће чинити убитачан дуо са једним од главних кандидата за МВП титулу ове сезоне – Луком Дончићем.
И док ће Ирвинг у Тексас, у супротном правцу ће Спенсер Динвиди, Доријан Фини-Смит, пик прве рунде 2029. и неколико пикова друге рунде.
Осим Ирвинг у Далас је стигао и Маркиф Морис. Пре неколико дана НБА инсајдер Шемс Чаранија наговестио је да је дошло време за растанак између Ирвинга и Бруклина и да је један од најбољих бекова НБА лиге затражио да буде хитно трејдован, у супротном на лето ће као слободан агент променити средину.
То упозорење су челни људи Бруклин Нетса доживели крајње озбиљно и моментално су реаговали, с обзиром на то да су имали рок до 9. фебруара да реагују.
Јасно је да је Далас довео бомбастично појачање, али се поставља велико питање колико ће сад слободе у игри имати Лука Дончић и колико лопти по мечу ће моћи да троши.
Кајри такође воли да буде лидер и да има одрешене руке, па би њих двојица лако могли да се „сударају“ на том пољу. Обојица су врхунски кошаркаши, али неће имати две лопте на паркету, па остаје да се види како ће њих двојица заправо сарађивати и ко ће кога ту „гушити“. А, можда буду и „савршен пар“ који ће у тандему разбијати противничке одбране.
Подсетимо, Кајри Ирвинг је 2016. године освојио шампионски прстен са Кавалирсима где је друговао са Леброном Џејмсом, па је јасно да ће донети драгоцено искуство Далас Мавериксима и Луки Дончићу.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Звезда и Игокеа - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
Партизанов одговор Звезди – вечити разбили ривале и обезбедили плеј-оф
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
Памтиће се дуел Јокића и Богдановића – Америка поново мора да се поклони Сомборцу
Никоа Јокић, Денвер - Атланта - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
Незапамћена доминација – Јокић новим трипл-даблом прегазио Богдана и Атланту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала