- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Добро знам колико су вређали Новака“ – легенда зна кроз какав пакао је прошао Ђоковић

© AP Photo / Dita AlangkaraНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
Пратите нас
После освајања Аустралијан опена Новак Ђоковић подвигом је „приморао“ и дежурне критичаре да му се наклоне, а поготово је тешко било Аустралијанцима који су га годину дана раније протерали из земље. Џими Конорс, легендарни амерички тенисер, стао је у одбрану српског аса и истакао да се Новак суочава са великим лицемерјем.
Истинске легенде спорта тешко да ће успети да нађу критику на рачун Новака Ђоковића после његове јубиларне десете титуле на Аустралијан опену и 22. Гренд слем трофеја.
Успех првог рекета света одушевио је и Џимија Конорса који је у подкасту „ Предност Конорс“ говорио о свему кроз шта је Србин прошао у претходном периоду.
Чувени Амерички тенисер сматра да Новакову одлуку да се не вакцинише нико није имао права да критикује јер би требало да има слободну избора и подвлачи да га је код српског аса одушевило што је сачувао свој став.
„Тај човек је бранио оно у шта верује. Без обзира да ли је то добро или погрешно, он је стао уз своје веровање и био је спреман да остане уз то чак и по цену прогона. То је било брутално“, рекао је Конорс.
Бивши број један сусрео се током каријере са сличном ситуацијом када му је 1974. године забрањено да игра на Ролан Гаросу јер је потписао уговор са Тениском лигом у САД, а организација Гренд слема у француској престоници то није одобравала због сукоба два турнира око распореда.
Сценарио је у наставку каријере био сличан, Конорса су забранили и критиковали, он се вратио и све ућуткао победама.
„Могу да га разумем, доживео сам исто то, нисам могао да играм на Ролан Гаросу и на још неким турнирима. Једини начин да се осветиш је да одеш тамо и да одрадиш свој посао. Неки ће да кажу да звучим као да сам бесан, али то није случај заиста. Само добро знам колико су ти људи нападали и пљували по Новаку, а сада га хвале“, објашњава Конорс.
Новаков успех нико не може да оспори и због тога га сада и критичари који су му замерали на неважним сегемнтима и измишљали приче како би га направили „лошим момком“ величају, што је увидео и Брет Конорс, Џимијев син.
„Многи су причали како је Ђоковић ужасан, како је лош човек, а сад се правдају и причају да то никад нису рекли. Сви иду уз ветар и причају оно што други желе да чују. Новак је донео одлуку после дугог разматрања. Није рекао неке глупости, већ је објаснио да је то његово тело, он је професионални спортиста и није желео да се вакцинише. Једноставно, његова одлука, уместо да поштују третирали су га као будалу“, закључио је Брет Конорс.
Новак је о овој теми говорио у току Аустралијан опена када је у неколико наврата морао да моли судије да избаце навијаче који ометају његове мечеве. У тим конверзацијама Новак је био сталожен, али су медији желели да створе лошу слику о њему и искривили приче што је српског тенисера љутило.
Оно са чим ће Новак морати, а и већ зна да се носи је чињеница да ће ипак упркос нестварним резултатим увек постојати неко ко ће покушати да га оспори, као Енцо Куако који сматра да се српски ас „фолирао са повредом током Аустралијан опена.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Стефанос Циципас и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
Букти рат Кирјоса и Циципаса – ко је кловн, а ко је добио лекцију
Новак Ђоковић – Енцо Куако - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Француз жестоко напао Ђоковића, упоредио га с Надалом и Мбапеом: „Тешко је поверовати“
Никола Ћаћић и Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2023
СПОРТ
Србија разбила Норвешку – Новопазарац одушевио на дебију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала