- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бразилац због „хрватске трауме“ није смео на црту Србину: „Промашај га је јако погодио“

© AP Photo / Francisco UbillaМарко Асенсио, Реал - Мајорка
Марко Асенсио, Реал - Мајорка - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Мадридски Реал је доживео пораз на гостовању против Мајорке (1:0) у оквиру 20. кола Примере, који би могао да се испостави као одлучујући у борби за одбрану шампионске титуле.
После новог кикса „краљевског клуба“ и победе Барселоне против Севиље, највећи конкурент актуелног првака Шпаније на врху му бежи чак осам бодова. Тако је Реал отворио Барси пут према титули.
Чињеница је да је тек почео други део првенства, али и да Барса сада има великих осам бодова предности на врху испред највећег ривала, као и да игра сјајно. До сада у првенству има тек један пораз и само седам примљених голова.
Реал, с друге стране, од самог краја прошле године и наставка првенства после мундијалске паузе игра осетно лошије, а и када побеђује то најчешће ради тако да се шверцује. Против Мајорке му то није прошло, а још га чека и више утакмица него Барселону јер ускоро учествује на Светском клупском првенству.
Предраг Рајковић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
„Српска хоботница“ је срушила „краља“ – а Тадић је ућуткао све критичаре: „Душан је највећи!“
Због свега наведеног, пораз на Мајорки се чини историјским и због тога се анализира све што је до њега довело. Па тако и пенал који је Реал имао у 60. минуту, када је ударац Марка Асенсија мајсторски одбранио наш Предраг Рајковић.
Навијаче Реала зачудило је зашто је једанаестерац на тако важној утакмици и то још док је екипа у минусу, извео играч који није члан прве поставе, а док је на терену био и Бразилац Родриго, који је познат као извођач пенала.
Одговор је после меча дао тренер Мадриђана Карло Анчелоти.

„Зна се ред за извођење пенала. Прво пуцају најбољи, Бензема и Модрић. Ако њих нема, а у том тренутку их није било на терену, онда ја одлучујем сходно томе ко игра. Обично би избор био Родриго, али сам одлучио да неће пуцати он, него Асенсио. Разлог је јер је Бразилца јако потресао пенал који је промашио против Хрватске на Мундијалу у Катару“, објаснио је Анчелоти.

Иако је од тог четвртфинала прошло готово два месеца, очито је пенал који је Родриго промашио против Хрватске оставио велики траг на младој бразилској звезди. Рана елиминација у Катару је била огроман ударац за репрезентацију Бразила, али и за целу државу.
Посебно болно осећао се тада Родриго, који је у распуцавању промашио први пенал. Тачније, обранио му га је Доминик Ливаковић. Након тога су сва четири хрватска играча погодила, а искусни Маркињос, четврти извођач за Бразил, погодио је стативу.
Пеп Гвардиола - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
СПОРТ
Скандал тресе Острво – руши се највећа фудбалска „монархија“: „Ако сте лагали – нема пријатељства!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала