- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Зауставимо ово!“: Француски политичар против помоћи Украјини након новог скандала

© AP Photo / LIBKOSУкрајински артиљерци на америчкој хаубици М777 у близини Херсонске области
Украјински артиљерци на америчкој хаубици М777 у близини Херсонске области - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Корупцијски скандал који је избио у Украјини говори да кијевски режим злоупотребљава западне испоруке, написао је на Твитеру француски политичар и бивши посланик у европском парламенту Флоријан Филипо.

„И, ево, сада се испоставило да је министар одбране Украјине умешан у озбиљну корупцијску аферу. Сва помоћ коју ми тамо шаљемо се у потпуности покраде, милијарда за милијардом! Хајде да зауставимо ово!“, успротивио се он.

Лидер фракције „Слуга народа“ у Врховној ради Давид Арахамија раније је саопштио да ће украјински министар одбране Алексеј Резников бити пребачен са места министра одбране Украјине на позицију министра за стратешку индустрију, а његово место заузеће руководилац Главне обавештајне управе Министарства одбране Кирил Буданов.
Резников је изјавио да први пут чује за то и тешко да би пристао на ту позицију.
Украјински медији су писали да Министарство одбране земље купује производе за војску по двоструко или троструко већој цени од оне по којој се они могу набавити у продавницама у Кијеву. Радило се о споразумима које је склопило Министарство за организацију исхране за 2023. годину војних јединица које се налазе у Житомирској, Кијевској, Полтавској, Сумској, Черкаској и Черњиговској области. Укупан износ трансакције је 13, 2 милијарде гривни (преко 350 милиона долара). У Министарству одбране су изјавили да су те информације објављене у циљу намерне манипулације и обмане. Резников је објаснио да су увећање цене хране техничка грешка.
Филипо је више пута критиковао западне државе због финансијске подршке Украјини и испоруке војне технике Оружаним снагама Украјине, које одуговлаче сукоб у овој земљи. Истовремено, апеловао је на укидање санкција Москви. Одлуке Брисела у енергетској области политичар је назвао сулудим, а саме ограничавајуће мере глупим.
Џозеф Бајден са супругом Џил - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
СВЕТ
Скандалозна тврдња америчког аналитичара: Новац за помоћ Украјини опран преко криптовалута
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала