- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Филм Франсоа Озона „Злочин је мој“ отвара 51. ФЕСТ

© Фото : Спутњику уступио ФЕСТФилм Франсоа Озона „Злочин је мој“ отвара 51. ФЕСТ
Филм Франсоа Озона „Злочин је мој“ отвара 51. ФЕСТ - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Крими драма „Злочин је мој“ француског аутора Франсоа Озона, отвориће 24. фебруара 51. ФЕСТ и тако ће српска публика пре француске видети ново остварење једног од најзначајнијих европских редитеља своје генерације.
Пројекција на ФЕСТ-у биће међународна премијера новог филма Франсоа Озона који у француске биоскопе улази тек 8. марта. Претходни његов филм „Петер фон Кант“ отворио је Берлински филмски фестивал 2022. године.
Франсоа Озон је изјавио да је филм "Злочин је мој", у суштини, прича о „тријумфу сестринства“ и својеврсно одавање почасти радовима Жана Реноара, Франсое Трифоа, Ернста Лубича и Френка Капре, нарочито америчким романтичним комедијама из тридесетих година прошлог века.
„На мене је утицало и то како су Американци приказивали Париз тога времена, као што је филм 'Виктор/Викторија' Блејка Едвардса“, изјавио је Озон.
Лик, који тумачи славна Изабел Ипер, инспирисан је глумицом Саром Бернар.
Главне јунакиње играју младе наде француске кинематографије, Надиа Терескиевић и Ребека Мардер, раме уз раме са славним колегама Изабел Ипер, Фабрисом Лукинијем, Денијем Буном и Андреом Дисолијеом.
Реч је 23. играном остварењу Франсое Озона, чији су филмови често били на програму ФЕСТ-а, попут наслова „Све је прошло добро“ (2021), „Милошћу Божјом“ (2018), „Двоструки љубавник“ (2017), „Франц“ (2016), „Нова пријатељица“ (2014), „Млада и лепа“ (2013), „Базен“ (2003), „Осам жена“ (2002).
Пројекција филма заказана је за 24. фебруар у 19.30 часова у Мтс Дворани, а ФЕСТ ће трајати до 5. марта под слоганом „Страст живота".
КУЛТУРА
ФЕСТ: „Београдски победник“ Лордану Зафрановићу и Ден Тани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала