- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Брод тоне, а зна се и ко први бежи

© AFP 2023 / PAUL ELLISМанчестер сити, стадион
Манчестер сити, стадион - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Истражни органи Премијер лиге утврдили су да је Манчестер сити у периоду дужем од осам година више од 100 пута прекршио строга правила финансијског фер-плеја због чега му прети одузимање бодова па чак и избацивање из лиге.
Неки стручњаци тврде да су оптужбе толико јаке да избацивање из лиге уопште није немогуће. На томе инсистира већина клубова Премијер лиге, посебно они из топ шест који сматрају „Грађане“ мрским ривалима.
Читавом процесу посебан печат даје податак да је адвокат који ће предводити панел Премијер лиге који расправља о кршењу прописа од стране Манчестер ситија, велики навијач Арсенала, клуба који је највећи ривал „Грађанима“ за титулу ове сезоне.
Потенцијалне казне за Манчестер сити:
- забрана играња утакмица
- одузимање бодова
- понављање мечева
- избацивање из лиге
- велика новчана казна
- забрана довођења играча
- нека друга санкција коју лига одреди
Пеп Гвардиола - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
СПОРТ
Скандал тресе Острво – руши се највећа фудбалска „монархија“: „Ако сте лагали – нема пријатељства!“
Kако год се буде све завршило, енглески медији пишу да ће читав процес трајати годинама док икаква суспензија буде изречена и док се заврше сви жалбени процеси на које је Сити сигурно спреман.
Оно што би могао да буде најзанимљивији исход свега је избацивање из Премијер лиге, посебно у светлу информације да Енглеска фудбалска лига (која организује такмичења од друге па до нижих лига) можда неће примити „Грађане“ у своја такмичења јер не желе „преваранте“ под својим окриљем.
Угледни „Атлетик“ је објавио да тренер Пеп Гвардиола више неће бити у клубу и да су власници Ситија тога свесни и да то очекују.
Реномирани медиј подсећа да је Каталонац врло енергично бранио Манчестер сити током 2020. године када му је УЕФА изрекла 30 милиона евра казне и две године забране играња у Европи такође због кршења финансијског фер-плеја.
Та казна је касније укинута, а Пеп је чврсто стао иза своје управе.
„Kада је дошла казна питао сам људе из клуба да ми објасне о чему је реч. Они су рекли да нисмо ништа криви и ја сам им веровао. Рекао сам им да ако икад сазнам да су ме слагали, да следећег дана више нећу бити у клубу. Нећу им више бити пријатељ и нећу са њима радити јер сам им сво време веровао", рекао је тада Гвардиола.
Да Пеп неће лако прећи преко свега уколико буде доказано да је Манчестер сити варао конкуренцију и кршио прописе јасно је из ове изјаве:
„Желим да представљам клуб који ради ствари исправно. Није циљ само освојити Лигу шампиона или Премијер лигу, него бити и пример својим навијачима и другим клубовима. То су вредности које ја заступам и које ћу увек бранити", истакао је Гвардиола.
Енглески медији тврде да су челници Ситија очито крили од Гвардиоле све што се догађало у клубу свих ових година и да нови докази према којима их оптужује Премијер лига то и показују. Према томе, Гвардиола ће готово сигурно први отићи са брода који тоне.
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
СПОРТ
Станковић у сузама напустио терен – Сампдорија тоне, а најгоре тек следи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала