- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душан је чекао 115 дана – а онда га је спасао аргентински херој: „Хвала Ди Марији“

© AP Photo / Armando FrancaДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
Пратите нас
Четири месеца чекао је Душан Влаховић да поново буде стрелац за Јувентус, а онда се коначно идеална прилика указала у 26. минуту против Салернитане када је досуђен пенал. Ту лопту требало је да шутне Анхел ди Марија, али је Аргентинац препознао тренутак и препустио шут млађем саиграчу на чему ће Душан бити захвалан.
Душан Влаховић после опоравка од повреде дуго није могао да затресе мрежу противника, али експлозија је уследила против Салернитане када је српски фудбалер постигао два гола и уписао асистенцију.
Током 26. минута утакмице Мирети је изборио пенал, а на сцену је ступио Анхел ди Марија. Фудбалер који је био херој Аргентине у финалу Мундијала са једним изнуђеним пеналом и једним голом против Француске показао је изузетно леп гест и извођење пенала препустио млеђм Влаховићу који је силно желео да се упише у стрелце.

„Нападачи живе за голове, важно нам је да дајемо голове. Зато хвала Ди Марији који ми је допустио да изведем тај пенал, стварно ми је помогло. Најважније је да смо победили, нисмо добили три утакмице, тако да је то за нас кључно. Хвала свима у тиму, хвала тренеру и морамо овако да наставимо“, рекао је Влаховић за италијанску телевизију „ДАЗН“ после победе Јувентуса резултатом 3:0 ком је уз Влаховића допринео једним голом и Филип Костић.

Влаховић је бројао минуте и дане до гола, чекао га као дете омиљену играчку, а због великог притиска који му је стављен самим доласком у Јувентус истрпео је тежак период.
„Ово је моја друга утакмица после повреде, мој први гол после 115 дана и потребно ми је још мало времена да ухватим темпо, али се осећам већ сада боље и надам се да ћу ускоро доћи на својих 100 одсто“, рекао је српски нападач.
После успешно реализованог пенала самопоуздање је прорадило и Душан је кренуо да плеше по терену што је резултирало асистенцијом Костићу у 45. минуту као и новим голом у 47. минуту утакмице.
Да је српски фудбалер у бољој форми увидео је и Максимилијано Алегри, тренер Јувентуса, који је уз Душана похвалио и Ди Марију.
„Види се да се физички осећа боље. Боље се и креће, оштрији је технички је такође био на високом нивоу. Ди Марија је такође био фантастичан 45 минута, ако тако буде играо 6о минута даваће нам велику предност у односу на друге ривале“, рекао је Алегри после победе.
Влаховић је велики део сезоне пропустио због повреде са којом је ишао и на Мундијал, али је упркос томе забележио 18 наступа за Јувентус за који је у тим утакмицама постигао девет голова и уписао три асистенције.
Мирослав Ћиро Блажевић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
СПОРТ
Напустио нас је „тренер свих тренера", остало је чувено: „Па, код куће сте, сине мој“
Душан Влаховић, Филип Костић, Јувентус - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
СПОРТ
„Стара дама“ на српски погон – Влаховић стрелац после два месеца, уписао се и Костић
Мирослав Ћиро Блажевић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
СПОРТ
Преминуо Ћиро Блажевић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала