- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бивши министар ближи председничкој фотељи ФСС од Видића

© Sputnik / Лола ЂорђевићБранислав Недимовић
Бранислав Недимовић - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
Пратите нас
Актуелни заменик председника ФСС Ненад Бјековић ускоро ће расписати изборе, који ће бити одржани средином марта, а очекује се да два кандидата уђу у председничку трку - бивши министар пољопривреде Бранислав Недимовић и прослављени фудбалер Немања Видић.
„Спортски журнал“ пише да Недимовић већ има обезбеђену убедљиву већину, чак 70 од укупно 83 делегата, тако да на изборима по свему судећи неће бити неизвесности.
У тексту се наводи и да Недимовића отворено подржавају ФС Војводине, ФС Београда, ФС Региона Источне Србије, двојица делегата са Kосова и Метохије, као и већина представника клубова међу којима су Црвена звезда, Партизан, ТСЦ, Спартак, Чукарички...
Видић, који је недавно постао члан Скупштине ФСС, као представник Јединства са Уба, како би могао да се кандидује за председника, за сада је добио јавну подршку једино од Мирка Поледице, председника Синдиката фудбалера.
Уколико би неким чудом Видић успео да изненади Недимовића и тријумфује на изборима за председника био би тек трећи познати бивши фудбалер на челу неког фудбалског савеза. Тренутно успешни бивши фудбалери воде ФС Бугарске (Борислав Михајлов) и Камеруна (Самуел Ето).
На Изборној Скупштини ФС Србије, 81 од укупно 83 делагата бираће између двојице кандидата, а то ће по свој прилици бити поменути Бранислав Недимовић и Немања Видић.
Очекује се да ни Недимовић, ни Видић, неће гласати за противкандидата, као да неће ни сами себи дати глас, иако је то легитимно.
Изборна процедура је таква да свако од 83 делегата скупштине може у наредних 15 дана да се кандидује за председника, али је претходно неминовно да обезбеди потписе бар петорице делегата који подржавају његову кандидатуру.
Све то значи да на Изборној седнициц Скупштине ФСС неће бити могуће да се предложи нови кандидат. Нови председник кровне организације српског фудбала биће кандидат који буде добио више гласова.
Да би седница уопште почела, потребна је бар половина кворума, а то је присуство 42 делегата.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Златан Ибрахимовић у загрљају саиграча Милана - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
СПОРТ
Криза дрма, али је агонија завршена – враћа се „стари лав“: И даље сам Бог!
Мирослав Ћиро Блажевић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
СПОРТ
Напустио нас је „тренер свих тренера", остало је чувено: „Па, код куће сте, сине мој“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала