- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Капетан авиона руског лидера открио ко је главни у авиону; Путин испричао анегдоте /видео/

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин у авиону
Владимир Путин у авиону - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин не може се назвати тешким путником, изјавио је капетан посаде авиона „Русија“, управник послова руског лидера Руслан Коваљов.

„Не. Сматрам да је наш председник најбољи. Он никада не улази код пилота. Не тражи ништа“, одговорио је он новинарима на питање да ли је Путин тежак путник.

Он је истакао да последњу реч на небу увек има капетан летелице, он одлучује у циљу очувања безбедности.
„Ми добијемо задатак. Или га испунимо или га не испунимо због неких других објективних разлога“, истакао је Коваљов.

Путин поделио анегдоте са путовања

Руски председник је данас на састанку са представницима авио-индустрије испричао о ванредној ситуацији која се догодила приликом лета председничког авиона.

„Сећам се, имао сам више тих ситуација, било је то једном у авиону: имао је два мотора, у један је улетела птица и мотор је престао да ради. Питао сам капетана (летелице): Шта да радимо? Он је одговорио: ‘Па, довући ћемо се’. Узвратио сам: Можда је боље да се окренемо и слетимо? На крају смо слетели на неки успутни аеродром. Увек је важно направити избор у корист безбедности“, испричао је Путин.

Председник се, такође, присетио и ситуације која се догодила са хеликоптером.
„Било је веома важно да стигнемо на једно место. Рекао сам: Хајде да кренемо. Капетан се појавио. Већ сам био председник. И, он (пилот хеликоптера) каже: ‘Ја сам капетан летелице и ја одлучујем. Нећу да летим’. Окренуо се и отишао. Ово је изузетно важна ствар“, објаснио је Путин.
Руски лидер је истакао да пилоти имају велику одговорност, јер у њиховим рукама није само њихов живот, већ и животи десетина људи.
Председник Русије честитао је данас запосленима у авио-индустрији стогодишњицу домаћег цивилног ваздухопловства, које је одувек представљало симбол напретка.
Он је на састанку поручио да Русија не треба да се задовољава очувањем авио-индустрије, већ да обезбеди њен развој и он ће бити обезбеђен.
Председници Русије и Француске, Владимир Путин и Емануел Макрон, долазе на састанак нормандијске четворке у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
РУСИЈА
Макрон открио парадокс Путина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала