- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Видић се отворио Енглезима: „Желим да утичем на фудбал, у Србији постоје изазови“

CC BY 2.0 / Austin Osuide / Фудбалер Немања Видић
Фудбалер Немања Видић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
У јеку гласина о именима кандидата за новог председник Фудбалског савеза Србије међу којима је и Немања Видић, прослављени српски фудбалер дао је интервју за енглески „Ињуз“ у којем је истакао да жели да буде неко ко утиче на фудбал.
Избори за новог председника Фудбалског савеза Србије заказани су за 14. март, а иако Немања Видић у интервју није говорио директно на ту тему дотакао се фудбала у Србији.
„Желим да будем неко ко може да утиче на фудбал и да му донесе нешто, из перспективе навијача и играча. У Србији постоје различити изазови. Потребни су нам стручни људи на одговорним местима. Мислим да у фудбалу има много новца, тако да на позицијама спортских директора, скаута морате имати стручњаке, који цће вам помоцћи да добијете оно што желите“, рекао је Видић.
Легендарни српски фудбалер сматра да се прави велика грешка када се улаже у куповину играча док се занемарују таленти који могу да се развијају.
„Видимо да тржиште трансфера постаје лудо, мислим да морамо више да се вратимо развоју играча, а а мање куповини финалног производа. Сада можемо да видимо да неки клубови имају проблема са Финансијским фер плејом јер троше много новца. Новца има, али морамо да имамо одређене принципе да и даље морамо да производимо играче и да имамо домацћу базу. Зато мислим да бивши фудбалери морају више да буду укључени у ове програме како би подржали посао и људе који дају новац“, објаснио је Видић.
Српски фудбалер додао је да би бивши фудбалери на позицијама могли да имају велики утицај.
„Мислим да морамо да имамо више фудбалера на важним позицијама у фудбалском систему. Тако да могу да утичу и разумеју да представљају фудбалере и шта је фудбал у ствари“, истакао је Видић.
О Видићевој кандидатури говорио је и Гордан Петрић, тренер Партизана, који сматра да би било сулудо да се појави противкандидат уколико је прослављени фудбалер вољан да помогне Фудбалском савезу Србије.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Енцо Фернандез - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СПОРТ
Рекорд коме се нико није надао – пробијена је доскора незамислива граница
Навијачи Роме - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СПОРТ
Величали Арафата и претили смрћу Михајловићу – на крају су их „угасили“ Звездаши
Марко Ракоњац - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СПОРТ
Руска легенда је замена за Црногорца који је стигао у Звезду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала