- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Адвокат скупљи од фудбалера – „монархија“ дреши кесу за опроштај грехова

© AP Photo / Manu FernandezМанчестер сити
Манчестер сити - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2023
Пратите нас
Фудбалски свет бруји о Манчестер ситију и оптужбама да су прекршили преко 100 правила у претходних осам година, због чега им прети одузимање бодова, помиње се чак и избацивање из Премијер лиге. Али, „грађани“ чији су власници имућни Арапи, не седе скрштених руку већ су експресно ангажовали адвокатски тим.
Према сазнањима британских медија, „грађани“ су спремни да ангажују лорда Паника Ксија, једног од адвоката Бориса Џонсона, који свој услуге наплаћаје од 5.000 фунти по сату, до 80.000 фунти дневно. Простом рачуницом дође се до тога да би за недељу дана могао да заради 400.000 фунти, исто колико и прва звезда Ситија – Белгијанац Кевин де Брујне, који је најплаћенији фудбалер Премијер лиге.
Лорд Пеник већ је сарађивао са Манчестер ситијем и однели су победу на суду 2020. године, када су клуб са Етихада теретили за финансијске пропусте.
Сити ни тада није жалио новац, на суђењу у Стразбуру са Европском кућом фудбала (УЕФА) власници су се појавили у пратњи чак 12 адвоката. И погађате? На крају су добили спор.
Некадашњи истражитељ УЕФА Ив Летерм поручио је да је тада Манчестер сити успео да изманипулише читаву ситуацију.
„Имали смо чврсте доказе против Ситија. Убеђен сам да су починили превару. Новац од спонзора заправо је уплатио власник. Искористили су затим армију адвоката и опструкција је успела. Ипак, тренутна истрага Премијер лиге је далеко шира од оне коју смо ми водили“, рекао је Летерм.
На потезу су тренутно истражни органи Премијер лиге, који припремају коначну тужбу, а потенцијалне казне су од забране играња утакмица, одузимања бодова, избацивања из лиге, као забране довођења играча и велика новчана казна.
Оно о чему такође пишу поједини британски медији, а о чему брује и друштвене мреже, јесте да је је адвокат који ће водити комисију Премијер лиге, која се бави наводним кршењем правила Манчестер ситија, навијач Арсенала.
Управо је тим из Лондона лидер на табели и директан конкурент Ситију у борби за титулу.
►Погледајте емисију Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Није се „правио“ Енглез – учи од славних Срба Ђоковића и Митровића
Реал Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Реал покорио планету у спектаклу од осам голова – Мадриђани славе пету круну
Гордан Петрић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Петрић преузео одговорност: „Моја наивност или незнање су коштали Партизан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала