- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Почињу да признају – чак и тата Кари најављује Јокићев хет-трик

© AP PhotoНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Пратите нас
Када је трка за МВП награду НБА лиге у питању ове сезоне Никола Јокић јури своју трећу везану, али се у САД говори о умору гласача и да ће Србин тешко до хет-трика. Ипак, Никола игра толико добро да уверава све да заслужује још једну овакву награду. А то је потврдио и отац од Стефа и Сета Карија, Дел.
Многи су на почетку ове сезоне говорили да би Стеф Кари могао на крају да се домогне МВП награде, али сада његов отац каже да та титула припада Николи Јокићу.
Те да Србин треба да освоји ову награду по трећи везани пут.
Довољно је само рећи да Никола Јокић у просеку пружа трипл-дабл, те да је његов Денвер први на табели Запада.
„Неко ко је одгојио два велика кошаркашка шампиона свакако уме да препозна правог шампиона“, гласио је један од коментара на друштвеним мрежама.
Стеф Кари је по многима најбољи шутер у историји НБА лиге, а гене му је пренео отац Дел који је и сам играо у НБА лиги од 1986. до 2002. године, а носио је дрес Јуте, Кливленда, Шарлота, Милвокја и Торонта.
Дел је свакако био најважнији у одлуци да Стеф и Сет постану овако озбиљни играчи, али се није прославио ван терена. Био је у браку 33 године са Соњом Кари, али је дошло до развода.
Сам Дел је бриљирао у шуту за три поена и почео је са идејом да кошарку измешта у том смеру, а његов син је то само надоградио и отишао много даље. Дел је шутирао 40 посто за три поена.
Дакле, сјајно је погађао. Као што се надамо да ће и овога пута погодити и да ће Јокић ући у историју НБА лиге са три узастопне МВП титуле.
Реџи Џексон - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2023
СПОРТ
„Времена су се променила“ – и за све је крив Никола Јокић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала