- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Нисмо као Запад, не мешамо се у питања Молдавије, не подлежите провокацијама

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Пратите нас
Москва одлучно одбацује инсинуације о наводном покушају Русије да се меша у унутрашња питања Молдавије и дестабилизује ситуацију у тој земљи, саопштило је руско Министарство спољних послова.

„За разлику од Запада и Украјине ми се не мешамо у унутрашња питања Молдавије и других држава света. Русија није претња по безбедност Молдавије и залаже се за узајамно корисну и равноправну билатералну сарадњу“, наводи се у саопштењу руског Министарства.

Москва, како се наводи, позива Молдавију да покаже мудрост у државничким пословима, да не подлеже провокацијама и да се руководи интересима грађана и узме у обзир предности стабилних, пријатељских односа са Русијом.
Председница Молдавије Маја Санду је раније изјавила да су у земљи били припремани покушаји да се сруши уставни поредак и позвала је парламент да појача законодавство у области безбедности.
Пре тога, украјински председник Владимир Зеленски је током обраћања Европском савету рекао да су украјинске обавештајне службе наводно пресреле план Русије да се сруши демократски поредак у Молдавији и да је украјинска страна о томе обавестила молдавско русководство.
Руско Министарство спољних послова истиче да су овакве тврдње неосноване и без доказа.
Те тврдње су у духу класичних приступа којима се служе САД, друге земље Запада и Украјина.
„Прво оптужити уз позивање на наводно тајну обавештајну информацију коју је немогуће проверити а онда је искористити као оправдање за сопствене незаконите активности“, истичу у Москви и додају да је истински циљ Кијева да се Молдавија увуче у сукоб с Русијом.
Бивша молдавска премијерка Наталија Гаврилица - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СВЕТ
Премијерка Молдавије поднела оставку, аутоматски пала и Влада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала