- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанац се вратио и признао: Било ми је тешко да гледам Новака како ми узима прво место – он је Бог!

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
После повреде коју је зарадио непосредно пред почетак Аустралијан опена Карлос Алкарас враћа се на терен и то са циљем да поново преузме прво место од Новака Ђоковића. Пред почетак турнира у Буенос Ајресу Алкарас је за аргентинске медије признао да му је било изузетно тешко да гледа како се српски ас враћа на трон.
Говорио је млади шпански ас раније да му прво место није примарни циљ, што је потврдио и Хуан Карлос Фереро, његов тренер, али по повратку на терен у Буенос Ајресу Алкарас је променио мишљење.
Како истиче било му је тешко да гледа како му Новак Ђоковић преузима лидерску позицију и сада му је главни циљ да поново буде број један.
„Било ми је баш тешко јер сам пропустио Аустралијан опен. Било ми је тешко да гледам ТВ и како ми Ђоковић узима прво место на АТП листи. Било је јасно да ће ми то бити одузето пре или касније, тешко је одржати се на том месту... Сада ми је циљ да то повратим“, рекао је Алкарас.
Шпанац међутим није имао лошу реч за Новака, већ га је упоредио са „Богом“.
„Он нема слабости. Сваки ударац је невероватан. Његово физичко стање је невероватно, његово ментално стање је невероватно. Он је као бог и дивим му се годинама остаје на истом нивоу, остаје на врху . Заиста је тешко и дивим се томе“, истакао је шпански тенисер.
Алкарас ове сезоне први пут излази на терен у Буенос Ајресу, а први противник ће му бити Ласло Ђере, српски тенисер.
Уколико повратак талентованог Шпанца буде толико успешан да он стигне до трофеја у Аргентини тиме би се опасно приближио Ђоковићу на АТП листи, а после тога му се пут тек отвара.
Алкарас ће се вратити на прво место уколико освоји Мастерс у Индијан Велсу на ком Новак и даље нема дозволу да игра јер не може да уђе у Сједињене Америчке Државе као невакцинисани странац.
Српски тенисер Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СПОРТ
Спектакуларан преокрет у Буенос Ајресу – Србин ућуткао Аргентинце
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СПОРТ
Ђоковићу помаже стари пријатељ кога медицина „не признаје“: „Брига ме, видео сам да третмани делују“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала